Ford focus 2001 pitanje

Ford focus 2001 pitanje

Pozz forumasima, drug mi je kupio forda focusa uvoz njemacka. Radi se o sledecem u karambolci su najvjerovatnije bili zmigavci, pa je neko izvadio ali problem je sto focus sa takvom karambolkom nema zmigavce u faru a ovaj ima. Googlao sam i farove kao sto on ima stavljani su za EU trziste a karambolka je za USA trziste. Sad me zanima da li postoji nesto drugo da se stavi tipa maglenke (znam da maglenke idu u dno dole gdje su plastike, a da li postoji verzija da se gore stavi) ili gabaritna svjetla ili neki cepovi jer je glupo spajati da stoje 4x zmigavca naprijed. Usput ako neko ima ovdje da proda ista od navedenog da se dogovorimo da nisu rupe napred. Samo me zanima jel kako sam nasao izmjesano da su farovi evropski karambolka usa.
Evo slike tog focusa
slika-103669-54d675993ea9e-velika.jpg
 
Član
Farovi su od facelifta a karambolka nije, tj. farove mu je neko mjenjao jer je facelift tek 2002-3, nisam siguran.
 
Član
Udaren auto pa popravljan, ni prvi ni zadnji focus da se tako vozi, nema to veze sa tržištem. Za takvog američkog focusa žmigavci su ispod maske.
 
Član
sta god da si kupio, vrlo vjerovatno bi imalo neki udes, al, brate, ovo se iz aviona vidi...pregedaj oko veznog i krakova jel samo branik pukao il je malo zesce bilo
ako ne mislis mijenjat branik, ubacis bijele zmigavce i spojis ih kao dnevna svjetla
mada, ja bih ganjao FL branik i spakovao da valja
 
Hvala na odgovorima, slabo koje da je uvezeno a da nije udareno, najvjerovatnije da ce se kupiti obicni zuti zmigavci, zatamniti i postaviti da nisu rupe samo, jer bijeli i da imaju skupi su previse a ne misli pretjerano ulagati.
 
Član
nadji ove zmigavce sto idu u karambolku i njih osposobi da rade a ove u farovima iskljucis ili ih spoji na pozicije
 
Član
Pa ovo je sasvim solidno riješenje. Tko se nerazumije, nebih ni skontao heh, a ako hoćeš, dam ti ja svoje farove prije redizajna, a ti meni svoje :D
 
Top