Ferrari predstavio F2012

Ferrari predstavio F2012

Član
191885.jpg

191884.jpg

191883.jpg

191849.jpg

191848.jpg

Tehnički analitičar Sky Sport-a, Mark Hughes, naveo je da je novo prednje vešanje na F2012 najznačajnija promena, u radikalnom dizajnu Ferarijevog izazivača za ovu godinu.
Iako svi na novom bolidu prvo uočavaju "ružan" nos, Haghes veruje da će ukupan dizajn ovog bolida predstavljati veći pomak u linji dizajna, nego što će to biti slučaj na McLarenu i Red Bullu.
Iako sigurno nije privlačan dizajn, F2012 tako može da dokaže da će biti jedan od najinteresantnijih,i najverovatnije najinovativnijih bolida na gridu.
"Nije neka lepota, jel da? Način na koji je regulisana visina prednjeg nosa je mnogo brutalnija nego na McLarenu, više izgleda kao Caterham. Ali verovatno manje nego što se oku čini. Od veće važnosti je prednje vešanje, koje je ovaj put "pull-rod", nego mnogo učestaliji "push-rod", što predstavlja radikalnu promenu" komentarisao je Hughes za Sky Sport.
"Kratki sidepod, kakav traži Mclaren-ov aero tim, da zadrzi protok vazduha za konture bolida na takozvanom "coke bottle" delu, na putu ka zadnjem krilu, a preko difuzora kompenzuju najbolje što mogu za nestanak izduvnih poboljšanja aerodinamike"
Ferrari je imao nekoliko teških sezona, posebno u 2011., gde su vodili velike borbe sa zagrevanjem guma. Hughes veruje da je radikalan izgled, delimično bio inspirisan potrebom da poprave tu grešku...
"Prvi Ferrarijev dizajn nadgledan od strane Pat Fry, a sa vrlo jasnim prepoznavanjem ograničenja koji je imao auto iz 2011., očekujem da će se ovaj ponašati sasvim drugačije, ali to nije sve što se može videti na bolidu. Ja bih očekivao da kinematika na vešanju bude tako dizajnirana, da prednje gume više rade, da se brže greju nego na Ferarijima prethodnih godina i da im obrazac uspešnosti bude sličan rivalima", dodaje on.
"Ferarijev bolid za 2012. će verovatno predstavljati više od promene dizajna, nego što je to slučaj na McLarenom i Red Bullom, da li će to biti loše ili dobro, ostaje da se vidi."
 
Član
Ovako izgleda prednji kraj kad siluju pravila. I FI mi ima ljepši nos. Ali tu su da budu brzi ne ljepi. Jedva čekam testiranja. :icon_biggrin:
 
Član
Neces moci puno ocijeniti na testiranjima, RB proslu zimu pokazao svoje lice u zadnjim testovima , citavo vrijeme vozili duge stintove pa se nisu mogli uociti nikako, drugi opet samo po neke dijelove testiraju i ne dovoze komplet set-up

Briga me vise za vrh, od sada se prate oni iza jakih je mi se Kimi vratio :D
 
Član
Ja rugobe bok te :lol: Znam da je kod F1 sve svrsihodno ali stvarno ceznem za izgledom bolida prije 2009 godine.
 
Top