ET30 8.5J na Seat Leona 1P

ET30 8.5J na Seat Leona 1P

Član
Vozdra

Da li neko ima iskustva da li bih mogao 18ke felge ET30 8.5J staviti na leona da li ce previse izaci vani ?
 
Član
Koje su fabričke felge, koliko jota i et?? i imaš neku sliku gdje se to vidi... i koje su te felge što hoćeš staviti? jesi gledo po netu itd?
 
Član
Felge su ove sa slike

slika-40495-2012-10-1350392321-velika.jpg


a za fabricke ne znam koliki je ET i koliko jota imaju znam da su 16ke :)
 
Legend
puno ce ti to biti
mislim da je fabricki et na tom seatu oko 50tak
sretno kako god..
 
Član
Death_beat je napisao(la):
jesi mu zlaja pomogo..nema sta

Ti si mu još više pomogo ;)


znam da je u tebe novija generacija, ali valjda ti ovo šta pomogne, mislim da nije neka velika razlika... gume su 225 45 ja mislim i fino su razvučene, tako da su ovo sigurno 9x18 ako ne i više ;) vjerovatno će ti te izaći malo van blatobrana, ali ako ne misliš spuštati onda možeš i tako voziti bez problema.. nije toliko u širini koliko je problem u ET-u.. lahko je riješiti kada je velik, distancere i ćao.. ali kada je mal, onda valja razvlačit blatobran..

 
Član
Ja sam imao 17" 8J ET35 i auto izgleda ko tenk (treba se dobro zakucati da bi licilo na nesto)

Sad sam stavio orginalne 17" , ET54

Naravno, radi se o Leonu 1P
 
Član
oct-tuning-seat-leon-vw-golf-gti-hr-03.jpg


Na slici Leon sa 8,5x19 felgama i distancom 45 mm... ako ciljas na ovakav izgled auta odprilike onda se neces pokajati s ovim felgama jer ce ti taman sjest dovoljno prema vani da se fino istaknu tockovi ;)
 
Član
IMG_2661.jpg


nadjoh ovu sliku pise da su 18ke 7.5J ET30 prednje a zadnje su et40 ... pa nesto kontam nisu izasle puno ... sad ne znam jel prosiren blatobran
 
Član
Nema šanse. Ja sam promjenio nekoliko setova felgi na tom Leonu i ne bi ti to savjetovao. Ja sam probao, kažem probao ET 35 i stršile su najmanje 2,5cm van blatobrana, a to je mnogo! Drugi problem što imaš je 8,5J! Osim ako ne planiraš 245-ce montirat na njih, rubovi će ti visit i svaki trotoar ćeš rizikovat da ih razbiješ. O izgledu nakaradnom da i ne govorim.

Gledaj 40-45 ET i max 8J na 225 gume. Sretno.
 
Član
rjesio sam potragu za felgama i u volanu porucio OZ Wave

sledece su mi opruge ili neki set opruga i amortizera

Ima li potrebe da mjenjam amortizere ako cu spustat samo 3 cm ?? Mogu li ocekivati drasticno smanjenje vijeka trajanja amortizera fabrickih ili ?

sto se tice same svrhe spustanja ista je samo vizuelna ... divljanja nema niti to moze auto ... a kao sto sam vec spomenuo na jednoj od tema leon mi je suprugino auto :) na kojem ja ispunjavam djecacke zelje ...

gledao sam u caraudio cjenike kw i weitec opruga i kitova nisu uopste lose ... imaju oni i onaj TaTechnix u ponudi prejeftino ali nisam mogao naci puno o njima na netu

npr KW kit za mog seata (amortizeri i opruge sport suspension kit) su 1290 KM a u njemackoj (bez postarine) su 571 EUR
ima li neko kod nas da prodaje HR
 
Top