edit: Vaše cijenjeno mišljenje: Koje felge izabrati???

edit: Vaše cijenjeno mišljenje: Koje felge izabrati???

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
:icon_cry::icon_cry::icon_confused:e ovako!!!
pošto zima polako ali sigurno prolazi odlučio sam na mog audija 2.8v6 quattro starije godište tj.95 da stavim 17" alufelge. kako odlučih tako i učinih i neki dan kupio 17" felge sa lošim gumama(dvije su OK) 5x112 al za mercedesa....jer po dosadašnjim iskustvima mogu na audi!!! ali,uvijek ALI..... promjer šarafa je Ok ali glavčina tj. onaj izbačeni dio na koji liježe felga na audiju je uži te felga kako da kažem klapa na točku tj. rupa na felgi je šira i kad stavim šarafe onda je ok....ali onda stoji na šarafima a to nije dobro ni za felgu ni za šarafe...E SAD KAKO RIJEŠITI PROBLEM....IMATE LI IDEJA ILI IMA NEKI NAČIN STANDARDNI ZA POSTAVLJANJE OVAKVIH FELGI???? IMA LI NEŠTO DA SE STAVI NA TAJ DIO GLAVČINE PA DA FELGA LEGNE KAKO TREBA....NEKI PRSTEN.....NEŠTO??????????? ČEKAM ODGOVORE I SAVJETE!!!!

evo par slika kako izgledaju te felge na audiju....super!!!!!!!!!!
edit:
već sam dobio neki savjet pa me interesuje ima li tih piksni kupit gotovih ili je bolje da tokar izmjeri i napravi????

RE: Molim malu pomoć!!!

kod tokara ti je 10ak KMova po komadu da ti ih uradi a trebao bi ih naci u svakoj trgovini koja prodaje alu.felge
PS: taj tocak ti ide na desnu stranu...rotacija na gumi je kontra okrenuta ;)

Početnik

mislim da bi ti prstenovi trebali bit 10km sva 4 kod tokara....neko je vec pisao o tim prstenovima za felge...uglavnom rijesenje postoji za tvoj problem;)

BHT Ovisnik

ja sam sebi uzimao u tokara,20km me doslo sva 4,rh cup felge,imalo dosta lufta,aldin mi rece otiđi u tokara,odem i uzmem,samo ponesi felgu da ti izmeri

AldinShpura je napisao(la):
kod tokara ti je 10ak KMova po komadu da ti ih uradi a trebao bi ih naci u svakoj trgovini koja prodaje alu.felge
PS: taj tocak ti ide na desnu stranu...rotacija na gumi je kontra okrenuta ;)

hehe...znam ovo je bilo samo za probu....jos su na njemu 15 sa zimskim gumama.....a i nece ove gume ici...potrosene su!!!!
vidjecu u molydonu al kod njih je mislim skupo...pa cu nac nekog dobrog tokara da to rijesim!!!!!!

bravof je napisao(la):
mislim da bi ti prstenovi trebali bit 10km sva 4 kod tokara....neko je vec pisao o tim prstenovima za felge...uglavnom rijesenje postoji za tvoj problem;)

pa to nije skupo uopste.....imas li broj od nekog.....sarajevo ili zenica!!!!!!svejedno!!!

Hvala svima na rijesenju problema....sutra idem trazit tokara ili ako neko zna nek postavi broj ovdje ili na PP!!!!!!! hvala!!!!!!

imas na skenderiji 10km je komad,plasticni prstenovi,meni je rekao covjek da ima na skenderiji.

hm....na skendriji u kojoj radnji znas li slucajno....mozda je to dobra opcija al vidjecu.....tokar mi je onako najbolja opcija!!!!!!!;)

IGY

Član

http://www.bhtuning.com/brisanje-tema-koje-ne-sadrze-naslov-kako-treba-t-33669.html

:icon_confused: slatke muke!!!!!!!!

da li ostaviti ove mercedesve koje su po meni ljepse al ima taj sex sa tim pixnama sto se moraju napraviti ili uzreti originalne audijeve 17 i postavit i vozat bez razmisljanja pasu li....hoce li sta biti....itd...sta bi ste vi ucinili....opet zahvaljujem na svim sugestijama!!!!! ovo su audijeve original a gore su mercedesove koje sam vec stavljao za probu,u prvom postu na temi!!

hvala jos jednom na sugestijama i dosadasnjoj pomoci!!!!!!:cool::cool::cool:
prava sta raja!!!!!!:cool::cool:

Početnik
onda stavi orginal Audi-eve,ovako ce ti uvjk bit vozis Audi a felge ciste mercove...

samo sto ove Audieve i nisu bas ocuvane,bar tako na slikama izgleda..:icon_rolleyes:

ma lakiro bi ih i sredio...to bar nije problem....mozda cak i u crnu boju...dok se mercedesove nemogu lakirat.....

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.