Ebay shipping

Ebay shipping

Član
Trebam nesto naruciti sa ebay.a pa me interesuje koji je od ovih shippinga obicnom postom Economy, Standard, Expeditial ili tako nesto..
I koje je najbolje odabrati u pogledu carine gdje imam najvece sanse da me obidje carina ;)
 
Član
Ja samo skoro narucivao display za mobitel,economy dostava je bila besplatna ,ja sam izabrao standard shipping 8 dollara i stigao mi paket za 10 dana iz Kine na kucnu adresu (znaci zaobisao je carinu!) :cool:
 
Član
najbolje ti je sa prodavacem dogovoriti da ti posalje kao poklon ili sa malim iznosom toga sto kupujes. Ova posta ti je svaka ista sto si naveo. Oni to samo navode da bi ti uzeli vise para.
 
Član
serialgf je napisao(la):
najbolje ti je sa prodavacem dogovoriti da ti posalje kao poklon ili sa malim iznosom toga sto kupujes. Ova posta ti je svaka ista sto si naveo. Oni to samo navode da bi ti uzeli vise para.

Nije svaka ista....prijatelj nesto narucivao i uzme besplatna dostava (economy) cekao je 30 dana paket,mislili smo da mu nece ni doci..zaboravio je i sta je narucio :lol::lol:
 
Član
black_devil je napisao(la):
Sta,kako,kad=? :D
Ja cu jos malo za Bosnu pa ti mogu ponjeti;)
ovo je u kini ;))



ja sam narucivao neku elektroniku i economy, naceko se pravo ali nije bilo carine, e samo me interesuje ovo sto sad planiram je malo skuplje pa da mi je da dodje obicnom postom, a ne onim dhl.ovima i sl.. Novi sam u ovom pa nisam skuzio jos ;), air mail ako je to je isti djvao? Posto na jednoj stranici imam tu opciju pa..
 
Član
Air mail - zracnim putem (stize od 7 do 15 dana), a ove ostale opcije idu brodom i putuju sedmicama!
 
Član
evo taman da narucim kad ono nema tog artikla, i posaljem mail prodavacu i evo odgovora:

we have it in stock ,just have some communication problem with ebay ,and ebay removed our item .

if you need it ,we can send a paypal request to you ,the payment also under the paypal protection .there is no risk .what\'s more we can give you a 5% discount for your support .

Sta mislite jel mi sigurno ovo ili da zaobidjem dok se ne pojavi na ebay-u?
 
Član
Ali paypal je siguran ako preko ebay-a placas,mislim da ebay nije bez razloga uklonio artikle od tog prodavaca.... ja to ne bi kupio :icon_rolleyes:
 
Član
IMa li jos neki seller isti artikal? Ako je nesto skuplje, bolje da platis dolar-dva vise a da si siguran;) jer onda nemas na ebayu uvid da si kupio od njega to, ako te zezne ne znam mozes li traziti lovu nazad
 
Član
carina te neće obići naročito ako je nešto skuplje od 100km

za koliko će ti doći sve zavisi kina je jebena zna se razvuć do 45dana
 
Član
Ako je nesto jeftinije u pitanju i nemas neki izbor, a ako je nesto skuplje, posaljes pitanje prodavcu i litas koji je najjeftiniji shipping sa tracking brojem i uzmes taj. To ti je najjeftinije a da mozes pratiti dokle je stiglo.
 
Top