drzavni vozacki ispit?!

drzavni vozacki ispit?!

pozdrav svima...treba mi odgovor na veoma bitno pitanje..
da li za teretno vozilo "B" kategorije potreban drzavni vozacki ispit? trazio sam odgovor u zakonu za saobracaj u BiH ali nisam pronasao adekvatan odgovor.
 
Član
Ja vozim kombi do 3,5 t sa B kategorijom bez drzavnog ispita i nikad mi niko nije ni spomenuo da mi treba :)
 
nije ni meni isto a normalno me je zaustavljala policija,samo bi volio naci neki isjecak iz zakona koi to potvrdjuje il da mi neka strucna osoba na tom polju potvrdi da sam 100% siguran..
 
Član
vidi drug,nece ti policija trazit drzavni ispit to ti samo poslodavci mogu trazit kada se zaposljavas.To ti je kao dokaz da si kvalifikovani vozac koliko ja znam.
 
Član
drzavni ispit ti treba prilikom zaposljavanja i da se moze raditi... to je npr za vozaca busa obavezno, a ti mozes imati polozeno D i kupiti sebi bus i vozikati se onako iako nemas drzavnog...
 
Član
Ja radim za firmu sa B kat bez drzavnog (vozilo do 3,5t) nikad mi niko nije spomenuo da treba,vjerovatno jer taj kombi spada u B kat
 
Član
ima poslodavaca koji ce i za B kategoriju trazit drzavni ispit,u to sam se uvijerio.Sve zavisi od poslodavca do poslodavca.
 
Član
Po novom zakonu svak ko vozi službeno vozilo koje se vodi kao transportno morat će imati državni. Provjereno. Samo će biti rok za pripremu-polaganje.
 
hm,vozio sam par godina u firmi uz svoj posao i nisam imao problema nikad al su mi sad poceli natucati da nemogu voziti da mi treba drzavni...oke hvala raja ;)
 
moras imat drzavni i to je to ako vozis za firmu bio to caddy ili avion ;)
kad naletis na drzavnu inspekciju koja se nalazi na putu a vozis se bez drzavnog ispita poslodavac placa kaznu a i ti sam PROVJERENO LIČNO ISKUSIO NA SVOJOJ KOŽI ;)
a ako vec duzi niz godina radis kod jednog te istog poslodavca taj isti poslodavac ce ti priznati polaganje barem pola od cijene koja kosta za polaganje
sve je opet od poslodavca do poslodavca ;)
nego rijesavaj ti to s Drzavnim neces se pokajat a do zime je veoma malo tada nastupa inspekcija po putevima ;)
 
Top