Crvena i plava rashladna tekucina - mijesati?

Crvena i plava rashladna tekucina - mijesati?

Da li se smije mijesati crvena i plava rashladna tekucnia?

Posto mi je majstor nasuo neku crvenu (roza), a ja sam imao kod sebe plavu BREF (glikol alkoholna baza) sto se ima u bingu kupiti, pa me interesuje da li smijem dosipati plavu tecnost?

(peugeot 206 benzinac)

Član
Ma kupi novi antifriz za cenera promjeni ga svega i gotovo. Zasto se zajebavati oko gluposti.......

Član
ja sam cuo da se nebi trebale mjesati rashladne tekucine, e sad koliko je to tacno... nego 2l antifriza 10km

Član
i ja sam cuo da se nesmije mjesati ali kad pitam zasto vecina majstora se ograđuje n to kao da "mozda" nebi procurila vodena pumpa jer nisu tekucine istog sastava,najbolje ti je kako prethodni rekose zamjeni komplet i rahat si ;)

Član
bila je rasprava o tome vec sto se tice rashladnih tecnosti,zakljucak izvucen kao nema to veze,ALI nakon 2godine treba mjenjat rashladnu tecnost jer onda postaju kiseline (mislim i sad su kiseline) koje nagrizaju gumice,diftunge i slicne stvari :icon_biggrin:

Nema veze boja vec specifikacija antifriza...npr WV-ov G12 se ne smije mijesati sa Ravenolom zelenim...

Znaci ako su iste bazne osnove mozes mijesati ako nisu ne diraj..
;);)

Član
edo_benz je napisao(la):
bila je rasprava o tome vec sto se tice rashladnih tecnosti,zakljucak izvucen kao nema to veze,ALI nakon 2godine treba mjenjat rashladnu tecnost jer onda postaju kiseline (mislim i sad su kiseline) koje nagrizaju gumice,diftunge i slicne stvari :icon_biggrin:

:lol::lol:

Nije to bio zaključak. To je rečeno za permant