Brza posta - slanje motora

Brza posta - slanje motora

Član
Je li neko slao teze stvari putem brze poste, konkretno trebam poslati motor iz auta, relacija Tuzla - Siroki Brijeg, recimo tezina 200kg?
Pri dostavi treba da pokupe druge stvari dole i vrate meni, koga preporucujete i da li uopste uzimaju teze posiljke? Neko iskustvo?
 
Član
ja sam podavno radio sa EuroExpres ali meni je dolazio mjenjac iz visokog znaci relacija visoko cazin e sad to je bilo podavno i cijena poste je bila oko 70-80KM i sve ok bilo
 
Član
vidi sa bh postom oni su ubjedljivo najeftiniji samo stigne dan dva poslije,. paket od 10 kg postarina 12km
bidem sutra svraco do njih pa pitam
 
Član
Cisto sumnjam da bi BH posta bila najjeftinija, ali ok pitaj ako nije problem, hvala unaprijed.
Zvat cu sutra redom pa cemo vidjet, samo da ne bude isplatnije natovarit u auto i ojha...
 
Početnik
Druze msm nepametujem i sl ali zar nije isplativije nasut goriva i odvest jer sigurno ces ti potrositi manje goriva nego sto ce ti oni naplatit.

Sad on topic najeftinija opcija bi ti bila bh posta i da oni to rade samo otidji do najblize poste i provjeri kako ide proces za te kabastije i teze stvari.Ja cesto radim i saljem preko bh poste ljudima jer ima jeftinije dodje a na danasnjem vremenu uhar je svaka marka ;)
 
Član
A ne vozim bas auto koje malo trosi a i treba halalit citav dan da se ode do dole, zato sam i posegnuo za brzim postama.
Al kako pise na linku iznad 120km+PDV to je ipak previse, mislim mozda nije previse ali definitivno je isplatnije da sam to sve odradim. U svakom slucaju propitat cu i ostale poste sutra pa cemo vidjet...
Hvala za savjete.
 
Član
susjed mi je prima motor preko in time-a tako 120-150 km ga je izašlo
kakve djelove trebaš nazad vraćat jer će ti i to naplatit
 
Top