Član
Pa vjerovatno jer je malo "kraci" od ovog drugog, sad sto se ima taj osjecaj ne znam, ono bi trebalo biti da je obratno jer na LSD-u treba gurati oba tocka, brzine u njemu. Ali eto meni na otkljucanom ovom difu su mi krace brzine, recimo druga ide 90, treca 150+, dok na LSD-u druga ide 100, treca 160+, ali na open diff osjetim da je dosta auto zivlje do recimo nekih 3000RPM u odnosu na LSD gdje je tu nekako nije zivahan, ali poslije 3000 LSD nekako dosta bolje se osjeti da bolje ubrzava nego sa open, gdje nekako open diff na visim obrtajima i ne osjeti se kao da ima tu vucu i snagu, kad da vucem nesto iza sebe...
To je bar moj osjecaj, jer sa ovim open diff gledam u kazaljku i mogu tacno kontrolisati da na 6500 pred crveno presaltam, recimo u krivini kad proklizem prvom, drugom kad zabaci guz mogu ga tacno kontorlisati na obrtajima dok sa LSD-on on kao od sale proleti preko 6500, isto je i kad ubrzavam recimo prva druga treca, poslije open diff kad dodje na 6000rpm kao da imam pun gepek ili auto pa ono mogu da kontorlisem gdje cu presaltati, dok na LSD-u ne osjetim to, on ide i preko 7000 bez problema
Jedostavno gdje je ovaj trom ovaj drugi je zivahan a gdje je ovaj elasticniji na visim obrtajima ovaj tu nije, ne moze oboje u jedno
To je bar moj osjecaj, jer sa ovim open diff gledam u kazaljku i mogu tacno kontrolisati da na 6500 pred crveno presaltam, recimo u krivini kad proklizem prvom, drugom kad zabaci guz mogu ga tacno kontorlisati na obrtajima dok sa LSD-on on kao od sale proleti preko 6500, isto je i kad ubrzavam recimo prva druga treca, poslije open diff kad dodje na 6000rpm kao da imam pun gepek ili auto pa ono mogu da kontorlisem gdje cu presaltati, dok na LSD-u ne osjetim to, on ide i preko 7000 bez problema
Jedostavno gdje je ovaj trom ovaj drugi je zivahan a gdje je ovaj elasticniji na visim obrtajima ovaj tu nije, ne moze oboje u jedno