BMW M3 kuca na vrata

BMW M3 kuca na vrata

Član
20140106225929_photo_0.jpg


Za nekoliko dana široj svetskoj javnosti će biti predstavljena nova generacije modela BMW M3. Umesto dosadašnjeg atmosferskog osmocilindarskog motora, minhenski novitet sada pogoni turbo šestocilindarski agregat, koji razvija maksimalnu snagu od 317 kW (431 KS) u rasponu obrtaja od 5.500 do 7.300 o/min...

Maksimalni obrtni moment agregata iznosi 550 Nm, što je skoro 40 % više nego kod prethodne generacije. Moment je dostupan u rasponu obrtaja od 1.850 do 5.500 o/min. Iz mesta do 100 km/h potrebno mu je svega 4,1 sekunda, a snaga se na zadnje točkove šalje preko sedmostepenog menjača sa dve lamele. Sa šestostepenim manuelnim menjačem, ubrzanje do "stotke" je duže za 0,2 sekunde.

Maksimalna brzina modela BMW M3 iznosi 250 km/h, a uz doplatu se može povećati za 30 km/h.

VIDEO:
 
Član
Slazem se za zvuk, ali sta da se radi, masina je ipak brutalnija. I naravno ono sto mi se najvise svidja je sto je ponudjen manuelni menjac, bez obzira sto je automatic brzi manuelac je manuelac.
 
Izgled je predobar, vozne osobine (pretpostavljam :D) svemirske, a posebna vrijednost ovog auta je ručni mjenjač, ako je istina ovo šta kažu da će biti u ponudi :)
 
pa svaki M3 do sad je imao manuelni u ponudi,sto nebi imao i ovaj,a sto se awd-a tice kome se ne sviđa ima Audi RS ponudu a od nedavno i AMG, i realno gledajuci nije sve u tih 0,2 sec to se u svakodnevnoj voznji i ne primjeti ;)
 
... a sto se zvuka tice cini mi se da je na ovom videu obrađen i na nekim dijelovima ubacen,mislim da bi uzivo trebao bolji :)
 
Član
ja imam isti motor 3.0 twin turbo i mana je pumpa. kod mene je n54 a rekli su da su popravili na n55 al nista od tog
 
Top