mara- je napisao(la):Mislim da niko od nas nije kompetentan da to kaže. To bi neko morao baš detaljno proučiti, jer ima mnogo paremetara. Kvalitet vozila, potrošnja, održavanje, uslovi vožnje i tako dalje.
mara- je napisao(la):Ne znam, nisi dao nikakav izvor. Ko je to pravio, koliko stvarno slučajeva auta ima da im ti dijelovi odu na toj kilometraži? Meni je to malo nerealno, tj. previše niska kilometraža. To ljudi u inostranstvu za 3 godinu pređu, i ispade u garanciji da će im neki od ovih dijelova otići.
_Leta_AvantGarde_ je napisao(la):Isto kao sto mnogi zive u zabludi da je VW jedini valjani proizvodjac
daki je napisao(la):Da, sve je to super, ali koji je automobil jeftiniji za odrzavati kroz period od 5 godina, benzin ili dizel???
Start je napisao(la):Sto se tice odrzavanja i potrosnje: nissan primera 1.6 16 v 90 hp,
Lagana gradska voznja - ne prelazi 7 litara gradske,
Otvorene - ne prelazi 6,
Rolanja po gradu (vazda crveno,preko 7) 6435345345 litara +,
Sad auto ima 250 hiljada,kupljen na 130 ----- ima jebeni lanac koji se mjenja na 300 hiljada,redovno samo mjenjam ulje i filtere,ne znam sta je servis cak ni micro remen nisam promjenio
+ zvuk,tih rad(nema cakicanja),fino se vrti,za mene potrosnja prihvatljiva
- pucale 2 put poluosovine,sila jeb ga :icon_biggrin:
Da se sutra raspane,ja bi mu spomenik digao jer nije normalno sta se radi od tog automobila.
Sto se tice dizela...
Ma jebes dizela,cak i da trosi toliko premalo kao sto ljudi pricaju,nebi vala trpio ciscenje turbina,egr ventila,bregasti,dizni,dima,setova zupcastog,micro remenja preko 700 km,zamajaca itd....
Iznosim samo svoje misljenje,neka svako bira sta zeli i sta smatra prihvatljivijim....
100 ljudi 100 cudi,100 zena,200 sisa :lol:
ajd poz :123:
Autoriteti svega opcenito pa tako i znanja vise nepostojedaki je napisao(la):mara- je napisao(la):Ne znam, nisi dao nikakav izvor. Ko je to pravio, koliko stvarno slučajeva auta ima da im ti dijelovi odu na toj kilometraži? Meni je to malo nerealno, tj. previše niska kilometraža. To ljudi u inostranstvu za 3 godinu pređu, i ispade u garanciji da će im neki od ovih dijelova otići.
AUTO BILD
Start je napisao(la):Sto se tice odrzavanja i potrosnje: nissan primera 1.6 16 v 90 hp,
Lagana gradska voznja - ne prelazi 7 litara gradske,
Otvorene - ne prelazi 6,
Rolanja po gradu (vazda crveno,preko 7) 6435345345 litara +,
Sad auto ima 250 hiljada,kupljen na 130 ----- ima jebeni lanac koji se mjenja na 300 hiljada,redovno samo mjenjam ulje i filtere,ne znam sta je servis cak ni micro remen nisam promjenio
+ zvuk,tih rad(nema cakicanja),fino se vrti,za mene potrosnja prihvatljiva
- pucale 2 put poluosovine,sila jeb ga :icon_biggrin:
Da se sutra raspane,ja bi mu spomenik digao jer nije normalno sta se radi od tog automobila.
Sto se tice dizela...
Ma jebes dizela,cak i da trosi toliko premalo kao sto ljudi pricaju,nebi vala trpio ciscenje turbina,egr ventila,bregasti,dizni,dima,setova zupcastog,micro remenja preko 700 km,zamajaca itd....
Iznosim samo svoje misljenje,neka svako bira sta zeli i sta smatra prihvatljivijim....
100 ljudi 100 cudi,100 zena,200 sisa :lol:
ajd poz :123: