Ove slike su gluposti.... Ja jos nisam naletio na kopije da su pukle ovako, a gledao sam recimo na trkama gdje na rally-u i ostalim rrkama gdje ljudi koriste originalne felge, puknu kao ove na slici na udesu, malim udesima i slicno, ovo je vise marketing, reklamisu poznate marke kako ne valjaju kopije i pucaju bla bla da bi vise oni prodali svojih jer dobar marketing prodaje proizvod. Isto sa gumama kineskim koje su kopije, gledao sam continental kao vrsio test izmedju njihove i kopije, ali nihe kopija gume, nego je samo sara kopirana, a proizvodjac je kinez, njihova marka nwka. Kad je continental testirao onda je continental bila uhuhuuu bolja i na kocwnju i sve, dok su drugi obicni ljudi testirali u normalnim uslovima na kocenju i krivine i mokrom i znate koji jecrezultat bio? Toliko je minimalna razlika izmedju guma a continental je 3 puta skuplji... Evo ja sam taj koji taKodje voza kinesku gumu tracmax f105, sara je kopirana sa yokohame advan sport, gume ne mogu biti bolje, polovne sam do sada uzimao kao brendirane michelin, continental, goodrich, fulda, kumho itd, i sve i jwdna polovna je bila 5-6mm sara i DOT nekih 3-4 godine stara, rezultat je da je ova tracmax bolja nova od sve i jedne polovne, po kisi mokra cesta pada kisa a ja na 70 slalom radim auto ne mrda sa ceste, nema klizanja sekunde, sa ovim poznatim polovnjacima bmw kad saltam iz druge u trecu je bscao cvil i zaguzao nazad, sa ovim gumama jedva baci cvil iz prve u drugu a guzica ne mrda nigdje, gume predobre jos kad se uzme cijena pogotovo... Vec sam napravio haman 2000km sa njima i nisu se pocele niti trositi niti perutati kako su ljudi zavikali aj uj ne valja... Gluposti... Ja od kopije ne bi bjezao, gledao sam kod tokara 18-ske AMG mercedes kopije, popravljao ih jer je ocesao od ivicnjak bio, dobra fwlga i ja ga pitao kako mu se cine, kaze covjek dobre felge pogotovo kad vidis da su nove 700km...
Kopije ako hoces gledaj STR proizvodjac, imas RS i sve bbs kopije, imas cak i vossen kopije, i ljudi koji ih imaju kazu da su dobre felge...
Kopije nisu kao nekad loseg kvalitwta, tehnologija ide dalje i kopije svega su sve bolje i bolje...
Pa jeste se zapitali odakle recimo proizvodjaci poznatih marki guma nabavljaju sirovu gumu za proizvodnju guma?
Kina