Cipovao sam auto kod Simanica, stvarno je auto dobro islo i ako nisam nikad provjeravao koliko tacno je digao konja al mislim da je od 30 do 40. Cip imam vec godinu dana. E sad me zanima posto unazad 6 mjeseci auto minje trosilo bas puno ulja na jedno 600 kilometara malo vise od jednog litra normalna je voznja,odem kod majstora kaze da nespam vise 5w ulje nego 10w jer auto minje preslo 200 hiljada i da je vrijeme da pocnem sipati 10w i da je to razlog mozda sto minje trosio ulje, a ako potrosi ooet nakon 60 da dodjem da pogleda detaljno. Da bi nakon 3 hikjada predjenih auto mi pocelo kad sam na semaforu izbacivati bijeli dim, spominjao sam to na temi reparacija turbine. Odem kod majstora lad je otvorio auto da bog sacuva,interkuler izduvna grana sva od ulja preko pola litra je samo u cijevima bilo u zadnji tren sam dosao,turbina isto tako vukla mi previse ulja, i sad moram na reparaciju,egr ventil da Allaj dragi sacuva taloga gotov kamen postalo. Zanima me iskreno jel moguce da je cip mozda uzrok toga sto mi je turbina vukla toliko ulja?
Sent from my SM-G928F using Tapatalk