Audi A4 B5 izgubio snagu

Audi A4 B5 izgubio snagu

Član
Otvori glavnu elektroniku motora, ona ispod brisaca u gornjem desnom uglu, unutra imas malo crijevo ono zna puknuti.. to je kod mene bilo.. bas se osjetilo da mu fali snage, jednostavno se osjetilo da auto moze bolje.. kad sam ga zamjenio nisam mogao prepoznati auto..
Hvala na savjetu. Da li mogu to sam da uradim? Nisam baš nevješt sa alatom.
 
Član
Mozes i sam ali bolje odvezi majstoru neka on to provjeri ako ti nisi vješt..
I dobro se zagledaj u to malo crijevo jer bilo kolika pukotinica zna praviti problem, cak stavise zamjeni ga bez obzira bilo napuklo ili ne..
 
Član
Najvjerovatnije ti gubi vakum negdje pregledaj dobro vakum crijeva sigurno ti turba ne pali...
 
Član
Vidi da nije crijevo sto ide na turbinu il od nje suplje, pa ne moze da nabije, bilo kod poznanika isto auto lijeno jedva ide
 
Član
Pozz svima koji su pratili moju temu. Moj problem je bio sa gubitkom snage. Nakon mukotrpnog posjećivanja milion majstora problem je riješen danas hvala Bogu. Ispitano je sve moguće što se moglo ispitati, i nije postojala niti jedna nepravilnost na motoru, turbini, crijevima, senzorima, ventilima itd itd. Na kraju je jedan dobar auto električar uradio remap, kaže dodaću mu nekih 20 konja, ako auto nije ispravno, ništa se neće ni desiti, ako je sve ok, osjetićeš. Tako je i uradio. Auto sad leti. Ono što sam primjetio kao nadam se pozitivnu stvar jeste da motor nije nimalo promijenio zvuk i apsolutno ne puši. Eto toliko... :)
 
Top