Nedavno sam kupio audi 80 b4 1993god , sa motorom 1.9tdi 81kw (barem je tako u saobracajnoj napisano).Ja koliko sam uspio procitati na netu , b4 je pravljen samo sa 1.9tdi 66kw turbinom.Kako sam radio mali servis i to sve , cuo mi se desni kineticki pa sam ga otisao zamijeniti medjutim u svakoj radnji auto dijelova , zacudjeno su me gledali kad sam rekao da je tdi 81kw u njemu , kao otkud to.Dao sam im stari kineticki i onda su mi rekli da je to ustvari veci kineticki , tj. shvatili su da je motor u njemu fabricki bio 2.6benzin ili 2.8 ne znam , uglavnom da je taj tdi ubacen iz nekog drugog vozila.Eh sad hajde sve je to nekako uklopljeno , radi nekako mislim , ali javlja se slijedeci problem , auto nema vucu kao sto bi trebalo imati , jer ipak je rijec valjda o 81kw tj. skoro 110ks , prije ovog sam imao audi b3 2.0 85kw benzin , koji je nosio , ne moze se sad ocekivat isto od ovog , al ne smije ni biti neki zaostatak veliki.Neko mi kaze da je turbina u njemu od 66kw (postavit cu sliku motora , ako neko uspije prepoznati o cemu je tu sve rijec).Problem se moze jos reci da je nekad prisutan nekad ne.Recimo krenem prvom stisnem do poda , auto ne reaguje na gas skoro nikako , kad odjednom primi gas , zakuca obrtomjer do kraja i nosi , i tako je u cijeloj voznji nekad hoce nekad nece , isto kao da se turbina pali i gasi kad hoce..