Anleser golf II 1.3

Anleser golf II 1.3

Član
Problem je nastao kada sam mijenjao altenator , znaci prekinuo sam kablo kontajuci da ide direktno na akumulator , sada sam primjetio da to kablo ide na anleser
prekinuo sam jos 2 tanja kabla , pa bi zamolio koga da mi pojasni ili kakvu semu za 1.3 motor stari tip ,nerazumijem se u te stvari ali ovakva tipa
vw-golf-mk2-engine-05.jpg

posto pada mrak i nisam uspio rastaviti da vidim kako to izgleda pa reko da se prvo posavjetujem

ali sta bi volio je da idem direktno sa altenatora na akku

Član
neznam ja ove vw , 85god. je znam da na ovako lici , samo me sema interesuje il da mi ko pojansi kablove sa anlesera gdje koji ide dalje sa njega

Crveni debeli ide sa alnasera na alternatora, plavi tanki ti sluzi za lampicu od aku-a na inst tabli, a nezz fkt koji moze biti drugi tanki kabal

Član
ma imaju jos dva tanja ali idu kako sam vidio u kabinu ,jedan sam prejesjekao ali upratio sam mu put pa cu ga skrpiti

a mogu li ja vratiti taj sa altenatora na anleser , i provuci jos jedan sa altenatora na akku jer je jako debelo kablo posto mi treba tako , hocel praviti kakave smetnje ???

Član
sa alansera jedan kabal debeli ide na akumulator,jedan (moguce i dva kabla po 4kvadrata) idu sa alansera na alternator(kod nekih wv ide sa alternatora na akumulator odma) a tanka zica sa alansera (sa automata) ide na bravicu paljenja,tanka zica sa alternatora ide na instrument tablu,ako grijesim neka me ko ispravi :lol:

Član
Hvala na pomoci ,

skinuo izmedju altenatora i anlesera, sa anlesera i onako ide na akumulator , pa sam sa altenatora dovukao na akumulator , radi sve ok valjda nece sad smetati sto nema veze izmedju alteatora i anlesera a ove tanje zice sam skontao i povezao ;)