SM chip tuning je napisao(la):Da Vas rijesim muka i dilema,problem na Donamerovom motoru je premali protok kroz chargecooler jer je postavio dodatno jos mali hladnjak na vodu u seriji sa njim i IAT mu ide preko 100 stepeni na 6000 rpm,tako da dok se to ne rijesi sve ostalo je u drugom planu
SM chip tuning je napisao(la):Da Vas rijesim muka i dilema,problem na Donamerovom motoru je premali protok kroz chargecooler jer je postavio dodatno jos mali hladnjak na vodu u seriji sa njim i IAT mu ide preko 100 stepeni na 6000 rpm,tako da dok se to ne rijesi sve ostalo je u drugom planu
Sambo je napisao(la):SM chip tuning je napisao(la):Da Vas rijesim muka i dilema,problem na Donamerovom motoru je premali protok kroz chargecooler jer je postavio dodatno jos mali hladnjak na vodu u seriji sa njim i IAT mu ide preko 100 stepeni na 6000 rpm,tako da dok se to ne rijesi sve ostalo je u drugom planu
Rijeseno
Preko 100*:icon_eek:
Sto prije sredis to bolje, volio bih vidjeti tvog keca kad budem u Sa naredni put za par mjeseci
SM chip tuning je napisao(la):vjerovatno je taj mali hladnjak vode koji je postavljen u seriju oborio mnogo protok kroz chargecooler jer je IAT ok do 1 bara a poslije toga jednostavno vise ne moze nista da ga hladi i mnogo brzo sa 30-40 stepeni ide na preko 100.
Vidjao sam ja to na mnogo auta,zato ja vise volim klasican IC i nikad IAT ne moze tako visoko da ode
Najbolja kombinacija i najidealnija bi bila,chargecooler sa velikom pumpom sa ledom u posudi i u seriji postavljen dobar front IC,tako bi IAT bio unutar kontrole