Ja ruznoce od auta ja ga ne bi da trosi pola litra
Govoriš generalno ili kada uspoređuješ sa Oktavijom karavan? lol
Ne vjerujem , iz cistog razloga jer deklarisane potrošnje se rade u idelanim uvjetima (čitaj nenormalnim)Da se razumijemo, obican auto je moguce spustiti ispod deklarisane potrosnje, i to dobro spustiti. Pokusao, uspio, ali nikad vise. Razlika je bila 2l manja potrosnja od deklarisane.
Laktasi-Bosanska Krupa-Jasenica, moje rodno mjesto. Kilometraza je oko 150km. Vozilo, Peugeot 206, 1.6, 16v. Malo otvorena, malo grad, malo auto put, ali nisam presao 3k rpm ni jednog jedinog momenta, samo gledao kako da odrzavam neku trenutnu krstarecu brzinu, nema preticanja, nema naglog ubrzavanja, cim osjetis da moze brzina vise, saltaj, vuci se kao prebijena macka po putu, klima ugasena, samo ventilacija, radio, svjetla upaljena jer ih je nemoguce ugasiti kod mene,..., pokusao i prosjek je bio 3.9l potrosnje, poslednjih 800m makadama do kuce se popelo na 4.1l, ali eto neka bude 4l na 100km. Druga stvar, kolega je u nedelju ujutru otisao u Bijeljinu i nazad sa istim autom, na prazan rezervoar usuo 50KM benzina, vratio se, presao 600km, malo jace i upalila mu se rezerva, dosuo 10KM i rezerva se jos nije upalila, evo vozamo se upravo autom. Ovo je ukratko.Ne vjerujem , iz cistog razloga jer deklarisane potrošnje se rade u idelanim uvjetima (čitaj nenormalnim)
Zato mi kazi kako si uspio
Odavno ti se planiram javiti, cimni mi broj pa da bar popijemo pivce u Krupi kad budem imao vremena. Vjeruj mi, board je tacan, znam da imas istu konzervu i zato sam ovo napisao. PS. Znas kakav je put od Krupe do Jasenice, kad ja vozim kad mi se vozi, ispod 15l ne spada i do sad me niko nije uspio pratiti, o preticanju da ne pricam. Jednom sam imao priliku sa VW Polo GTI imati trku od Jasenice do Krupe. Od skretanja za Petrovac ga nisam ni vidio u retrovizoru, a znam da je lokalni i da zna put, ja ne znam bas najbolje.Svaka cast ja sam svog spustio na 4,8 po boardu ma da mu ne vjerujem, ma 1.6 16v je motor za pozeljeti . Nemoj me pogresno shvatiti ne kazem da je nemoguce ta tvoja potrosnja al to nije voznja sto i sam znas! A ako si iz jasenice javi se kad budes u krupi