2,5 milijuna kn u dim za samo 3 sata

2,5 milijuna kn u dim za samo 3 sata

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Supersportski automobil u rukama dokonih i pretencioznih bogataša željnih dokazivanja često završi kobnim posljedicama. Donosimo pregled najšokantnijih i najkontraverznijih razbijanja skupocjenih bolida...

U studenom 2006., u zračnu luku Nica, svojim privatnim avionom sletio je 40-godišnji multimilijarder Sulejman Kerimov, kako bi se, daleko od očiju supruge, družio sa 31-godišnjom ljepoticom Tinom Kandelaki. Nedugo potom sjeli su u sedamstotinjak tisuća eura vrijedan posuđeni Ferrari Enzo, kojim su krenuli prema Kerimovoj jahti. No nakon samo 600 metara, pri brzini od stotinjak km/h na potpuno ravnoj cesti, milijarder je izgubio kontrolu nad vozilom, udario u rubnik, sletio s ceste te bokom udario u drvo, nakon čega se automobil zapalio...

Ovo je samo jedan od mnogobrojnih događaja koji prikazuje kako su bogataši, tajkuni, političari, ali i ljubomorne žene, nespretni mehaničari te tatini sinovi, posljednjih godina uništili stotine luksuznih i egzotičnih superautomobila. Autoklub.hr vam donosi pregled nekih od najstrašnijih, najbizarnijih i najkontraverznijih priča koje nas uče kako nekoliko stotina tisuća eura otpremiti na otpad u samo nekoliko sekundi...
 
Član
Automobil: Aston Martin Vanquish
Vrijednost: 293.000 €
Snaga: 466 KS


Opasnost aquaplaninga na svojoj koži osjetio je nepoznati Englez, koji je, vozeći prebrzo, izletio na autocesti u okolici Birminghama te završio ispod zaštitne ograde. Iz potpuno uništenog, tristotinjak tisuća eura vrijednog Aston Martin Vanquisha vozač je izašao bez težih ozljeda.
 
Član
Automobil: Rollce Royce Phantom
Vrijednost: 420.000 €
Snaga: 453 KS


Na Gumball 3000, utrci "bogatih i slavnih", svake godine uništi se nekoliko egzotičnih superautomobila. 2006. nakon nesreće s Dodge Viperom na samom početku utrke, u okolici Novog Sada pala je još jedna žrtva. Bio je to 420.000 eura vrijedan Phantom iz 2003. godine, prvi Rollce Royce izrađen pod patronatom BMW-a. Bogati vlasnik automobila izletio je na ravnom dijelu ceste i zabio se u zaštitnu ogradu, nakon čega se skupocjeni Phantom zapalio.
 
Član
Automobil: Ferrari Enzo
Vrijednost: 660.000 €
Snaga: 660 KS


Još jedan Enzo (jedini postojeći u kojeg su bila ugrađena vanserijska Ferrarijeva vrata kako bi krov bio prepravljen u targa stilu) uništio je Richard Losee, 50-godišnji američki filantrop. Svoj superautomobil slupao je u kolovozu 2006. u Utahu na jednoj dobrotvornoj utrci automobila, kada je pri brzini od gotovo 320 km/h naletio na neravninu i izletio sa asfalta. Nakon što se sedam puta okrenuo oko svoje osi, auto je završio totalno uništen, a njegov vlasnik se izvukao sa desetak lakših prijeloma i napuknuća rebara, kičme i prstiju. U bolnici bogataš je odbio sredstvo protiv bolova jer je, kako sam kaže, i te kako zaslužio gadnu kaznu.
 
Član
Automobil: DeTomaso Pantera
Vrijednost: 1970. godine 50.000 $
Snaga: 330 KS


1992. godine na sjeveru Belgije, u gradu Antwerpenu, vlasnik DeTomaso Pantere, svojevremeno najbržeg automobila na svijetu, odlučio je parkirati na sigurnom mjestu dok on i supruga uživaju u večeri. Djelatniku parkirališta, kojemu je povjerio ključeve, učinila se zanimljivom ideja da provoza njegov više od 300 KS snažan automobil, kojeg je u svome posjedu imao čak i slavni Elvis Presley. Brza vožnja gradom završila je kada je neiskusni mladi radnik, prilikom izlaska iz tunela, nesmotreno izgubio kontrolu te se automobilom okrenuo na krov.
 
Član
Automobil: Bugatti Veyron
Vrijednost: 900.000 €
Snaga: 1001 KS


Nakon dvije nesreće tokom razvoja, koje su donijele loš publicitet i odgodu prezentacije automobila, prva Veyronova nesreća na javnim prometnicama desila se u Velikoj Britaniji. Nesretnik koji je razbio Bugattija, posudio je automobil od svog starijeg brata, te se ubrzavajući po mokroj cesti prednjim krajem zabio u djedicu u Opel Astri.
 
Član
Automobil: BMW M6
Vrijednost: 150.000 €
Snaga: 507 KS


U Oradeai, malenom ali razvijenom gradiću u Rumunjskoj, lokalni biznismen odlučio je svom dugogodišnjem prijatelju posuditi svoj novi, 150.000 eura vrijedni M6 Coupe. No, neiskustvo (neznanje) vozača, velika brzina, stražnji pogon, 507 KS te jaka kiša učinili su svoje, pa je tjedan dana stari ponos bavarske industrije, nakon što je srušio tri električna stupa, završio na auto otpadu.
 
Član
Automobil: Bentley Continental Flying Spur
Vrijednost: cca. 200.000 €
Snaga: 559 KS


18. travnja 2006. vraćajući se sa snimanja novog video spota, nastradali su američki rapper Pimp C te njegov srebrni Bentley Continental Flying Spur, četverovratna izvedba Continentala GT. Naime, na stražnji kraj Bentleya naletilo je drugo vozilo s kojim je skupina mladića, umiješana u drive-by pucnjavu, pokušavala pobjeći policijskoj pratnji. Pimp C je prevezen u bolnicu sa manjim ozljedama.
 
Član
Automobil: Porshe Carrera GT
Vrijednost: cca. 505.000 €
Snaga: 612 KS


Vlasnik Porshea odveo je svog ljubimca limaru, kako bi popravio sitna oštećenja na bočnoj strani automobila. Nakon popravka, bedasti je limar, vraćajući GT-a vlasniku, odlučio isprobati impresivne performanse koje razvija 612 KS snažni, 5.7 V10 motor Porscheovog superautomobila. Kada mu je na putu prema dogovorenom mjestu, pri velikoj brzini, putanju presjekao kamion, mladom limaru nisu pomogle niti izvrsne, prve na svijetu, Porscheove Ceramic Composite kočnice, pa je automobil završio na telefonskom stupu.
 
Član
Automobil: Ferrari F40
Vrijednost: 1991. godine 300.000 €
Snaga: 478 KS


Zanimljiva priča veže se uz jedan od samo 1315 proizvedenih Ferrarija F40, prvog cestovnog automobila koji je probio granicu od 200 mph (322 km/h). U gradu Blackpool u Engleskoj, žena je uhvatila muža u krevetu sa ljubavnicom, pa je odlučila iskaliti bijes na njegovom omiljenom automobilu - F40. U oštrom zavoju izgubila je kontrolu nad automobilom, klizeći bočno pogodila rubnik, odbila se u stup, automobil se zarotirao te na koncu stražnjim krajem završio u jarku. U nesreći, srećom, nitko nije ozlijeđen, a muž je nakon nemilog događaja zatražio razvod.
 
Član
Automobil: Bugatti EB 110
Vrijednost: 260.000 €
Snaga: 553 KS


Jedan primjerak Bugattijevog modela EB 110, koji spada među najekskluzivnije superautomobile, okončao je svoj vijek na području Nizozemske. 553 KS iz V12 motora s čak četiri turbine, u automobilu koji je svojevremeno koštao i do dva puta više od konkurencije, bilo je previše za djelatnika jedne automehaničarske radionice, koji je nakon godišnjeg servisa na automobilu Nizozemca Emile Ratelbanda odlučio sam testirati vozilo. No, nakon samo nekoliko kilometara, zbog prevelike brzine te skliskog kolnika, nes(p)retni mehaničar izgubio je kontrolu nad vozilom te se zabio u stup javne rasvjete.
 
Član
Automobil: Lamborghini Murcielago
Vrijednost: 260.000 €
Snaga: 579 KS


Prema izvješću policije sa Floride, Ronald Tridico uspio je razbiti svoj novi Lamborghini Murcielago samo nekoliko sati nakon što ga je kupio. Policija navodi da je 39-godišnji vozač, prebrzo vozivši, srušio znak ograničenja brzine na državnoj cesti 429 u blizini Orlanda. Vozač je, zajedno sa suprugom, koja je zadobila lakše ozljede ruke, pobjegao sa mjesta nesreće no ubrzo je uhićen zbog sumnje da je vozio u pijanom stanju.
 
Legend
hahha ma mogu svi kad dignu 300 i u voznji hekla pape a ne gleda sta radi,samo po gasu i ja faca hahahahahaha i evo :D
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Top