Jednom treba stegnuti remen, malo pretrpiti ali kupiti 2 seta. U nas su na jetti uvijek bila 2 seta,na mojoj isto, na tatinom passatu sada koji kosta 1000km isto ima 2 seta guma,tako mi i na volvu i bmw-u. Kada se preracuna dođe jeftinije imati 2 seta. Prva stvar sto ljetne cuvas zimi, zimske ljeti. kome jedne gume mogu 2 sezone,ovako ce moci barem 4,a biti ce puno sigurnije. Zimske nisi topio ljeti pa da se stvrdnu, tako i ljetne se nisu ledile zimi. Druga stvar sto sam iz osobnog iskutva naucio da je jeftinije kupiti nove gume. Zasto ? Pa zato jer svake godine kupim 2 polovne gume, dadnem 100-120km, s tim da su stare 3-4 godine, nosim glavu u torbi i svejedno stalno kupujem druge. Ovako na rate uzeo nove i evo 2 sezona gura,auto jako,ne sekiram se,a moci ce jos izgurati, a da o bmw.u od staraca ne govorim jer se auto fino vozi. Tjesimo sebe da prolazimo jeftino, a kada se sabere uopce nije jeftinije, + neznas sta imas, glava u torbi...
Ne podcijenjujem nikoga,samo prenosim svoje iskustvno. U mene su gume i ljetne i zimske skupe o tome necu,ali jako je auto i to sam zelio,al evo primjer na bmw-u. Auto je novije od volva mi,ali se normalno vozi. Ljeti imam nove 17", matador sada uzeo jer sam ih dobio povoljno, al cijena jedne gume je 150km, tu je negdje i sportiva. Za normalnu voznju super guma. A za zime uzeo 4 celicne 15 za 80km i sve 4 gume protekt gumex za 220km s montazom. Evo 2 zime smo pregurali, vozio i dalje i po snijegu, stvarno zadovoljan, sto se tice šare moze sigurno jos 2 godine, i meka je, ali cu iduce sezone razmisliti. Tako da i to nije skupa investicija. 3 zime na novim gumama za cca 200. Na kraju skontas da se ne isplati riskirati.
Sto se tice prvog posta vjerovatno covjek misli da je zimska meka pa nakon godina da je ocvrsnula te da moze onda pregurati ljeto ? Ako su dzabe namontiraj,provozaj i vidi sam moze li posluzti tvojim potrebama