Yamasaki . problem s paljenjem

Yamasaki . problem s paljenjem

Dakle da pocnem.
Bavim se skuterima poceo sam tek ovo ljeto bla bla. Uglavnom naletio sam na jednog Yamasakija. Dobio sam ga na poklon od komsije da vidim imal kakve fajde od njega. Mene interesuje ako mozete skontat problem da mi pomognete bio bih mnogo zahvalan.
Neki dan kad sam ga probao spalo je crijevo od filtera zraka i kako sam vozio u usisne lamelice mi je up'o kamencic. rastavio sam ga skroz i sastavio izbacio taj kamencic dugo trazen i motor je upalio iz prve :D ( prije toga nije mogao palit nakon sto je upo taj kamencic) . I vozio sam se jucer i malo duze drzo pun gas bas do kraja da vidim koja mu je krajnja. Nakon jedno 200-300 m cuo se neki cudan zvuk diiiiiiiiiiiiiiiiiiiii mnogo ostro pustio sam gas pa ga dodao pa pustio pa dodao i nije se ugasio motor iako se krenuo ugasit. Kad sam stigo kuci kad sam pustio gas motor se sam ugasio. prvo ga nisam mogao upaliti jedno 15 minuta. onda sam zakurblo 3-4 puta i upalio je. Sad svaki put moram ga da kurblam 3-4 puta. Zna li neko sta je problem , da nije mozda do svjecice jer ima slabu kompresiju , kurbla je postala prelagana... Hitno momci molim vas. U zdravlje ;)