Super Moderator
Da predstavim projekat koji radim polako vec neko vrijeme
U pitanju je motor nadam se da vam ne smeta
Rijec je o Yamahi YZ426F, 2001 godina, full cross
Ko se razumije u ove motore sigurno zna o kojem je modelu rijec i kakav je
Rastavio sam ga skroz u dijelove i ide provjera kostura i tih dijelova da li je gdje sta napuklo i slicno jer ovi motori su pod velikim opterecenjima
Zatim slijedi farbanje.... kombinacija boja koju sam vec odavno odabrao
Imam zamisao kako bi trebao izgledati na kraju a ideju sam nasao na netu slucajno gledajuci motore i nasao sam motor od Coppins-a
Dakle trebala bi biti Yamaha monster energy
pokazat cu sve kako bi trebalo da bude i projekt kako napreduje
Dakle prvo o ovom motoru se radi
Kupio sam ga u extra stanju od prijatelja, nedavno je generalno masina uradjena tako da sam miran sto se toga tice
Onda je uslijedilo rastavljanje
ima brdo plastika....
skoro spremne za farbanje
onda su stigli novi dijelovi
Guma
Guvernale Ranthal
Disk, prednji
Eh onda nisam dugo nista radio, i danas ufatim vremena i rastavim ostatak
Jos sam u medjuvremenu skinuo i tu crnu plastiku od filtera za zrak, i guvernale
ostao mi je jos prednji tocak da skinem i pripremim kostur za farbanje, al nisam stigao veceras natjeralo me u WC nisam mogao izdrzati vise vazdan sam u garazi :lol:
Tu su negdje i hladnjaci samo mi mrsko bilo slikat
Model koji mi sluzi kao primjer je ovaj
Znaci plastike idu u crno i naljepnice ce biti kao na ovom motoru, mozda cu samo neke izmjeniti, dodati BOSE naljepnicu i tako to
Kostur ne ide u ovu sivu boju vec ide u neku nijansu naradnjaste, kao sto su mi stare guvernale.... u tu boju takodjer ide dio prednjih viljuski izmedju trokutova, a trokutovi idu u istu boju, samo tamniju nijansu
Obruc i srce feluga ide takodjer u crnu, a zice u boju kostura (ili obratno)
Za sad toliko ubrzo idem dalje
nadam se da vam se svidja
U pitanju je motor nadam se da vam ne smeta
Rijec je o Yamahi YZ426F, 2001 godina, full cross
Ko se razumije u ove motore sigurno zna o kojem je modelu rijec i kakav je
Rastavio sam ga skroz u dijelove i ide provjera kostura i tih dijelova da li je gdje sta napuklo i slicno jer ovi motori su pod velikim opterecenjima
Zatim slijedi farbanje.... kombinacija boja koju sam vec odavno odabrao
Imam zamisao kako bi trebao izgledati na kraju a ideju sam nasao na netu slucajno gledajuci motore i nasao sam motor od Coppins-a
Dakle trebala bi biti Yamaha monster energy
pokazat cu sve kako bi trebalo da bude i projekt kako napreduje
Dakle prvo o ovom motoru se radi
Kupio sam ga u extra stanju od prijatelja, nedavno je generalno masina uradjena tako da sam miran sto se toga tice
Onda je uslijedilo rastavljanje
ima brdo plastika....
skoro spremne za farbanje
onda su stigli novi dijelovi
Guma
Guvernale Ranthal
Disk, prednji
Eh onda nisam dugo nista radio, i danas ufatim vremena i rastavim ostatak
Jos sam u medjuvremenu skinuo i tu crnu plastiku od filtera za zrak, i guvernale
ostao mi je jos prednji tocak da skinem i pripremim kostur za farbanje, al nisam stigao veceras natjeralo me u WC nisam mogao izdrzati vise vazdan sam u garazi :lol:
Tu su negdje i hladnjaci samo mi mrsko bilo slikat
Model koji mi sluzi kao primjer je ovaj
Znaci plastike idu u crno i naljepnice ce biti kao na ovom motoru, mozda cu samo neke izmjeniti, dodati BOSE naljepnicu i tako to
Kostur ne ide u ovu sivu boju vec ide u neku nijansu naradnjaste, kao sto su mi stare guvernale.... u tu boju takodjer ide dio prednjih viljuski izmedju trokutova, a trokutovi idu u istu boju, samo tamniju nijansu
Obruc i srce feluga ide takodjer u crnu, a zice u boju kostura (ili obratno)
Za sad toliko ubrzo idem dalje
nadam se da vam se svidja