vozački testovi- pomoć

vozački testovi- pomoć

Član
Evo ovako, pošto za koji dan planiram otići do autoškole da se prijavim za polaganje, zanima me može li se prijaviti sa pasošom, umjesto sa ličnom kartom, isti podatci su, ali nemam lične, mrsko mi je bilo praviti. Pasoš je ovaj novi "geometriski:D"
I zanima me još, imal koja stranica sa testovima, ovim po kojima se sada polaže, ja imam neke, u njima 17 testova, ali mislim da su to stari, po novim ima 10 testova samo.
Valjda ste skontali o čemu se radi, svaka pomoć dobro došla;)

Član
Trebat ce ti licna da izadjes na polaganje nekada, pa je svejedno izvadi.

Usput, ljekarsko kad izvadis to ti vrijedi oko 6 mjeseci, a i testovi imaju neki rok koji vrijede, pa ako ne polozis do tada, moras ih opet polagati.

Zato u autoskolu idi najranije 5 mjeseci prije nego punis 18 godina, sve preko toga je bezveze.

Član
za 2 mjeseca punim 18, a da mi je riješiti testove dok ne krenem u školu za 2 sedmice, mislim da bi to moglo proći, jer testove sam veće naučio, ove po 17 testova, vjerovatno se ovi od po 10 ne razlikuju mnogo. Ličnu mi je gurema praviti, pošto nemam nijednog roditelja, moram nabaviti oba smrtna lista, a moram preći dugi put da bi to nabavio, pa zbog toga pitam može li sa pasošom, ličnu mislim kasnije praviti, jer i za ličnu treba 7 dana da bude gotova, plus dok ja ovo sbe obletim i povadim papire, neću imati vremena, pa zbog toga mi je potrebna tačna informacija;)

Član
mislim da moras imat licnu za vrijeme voznje,ukoliko te policija zaustavi,mada to ne praktikuju,ono,sta imas dirat autoskolu

Član
tare, jel ti trebala lična kada si prijavljivao testove, mislim može li se na testove izići bez lične, sredio bih ličnu do polaganja vožnje, samo me to interesuje, i ako traže ličnu pri prijavi testova, može li se uzeti u obzir pasoš

Član
nisam jos testove naucio evo ih stoje pored kompa :lol::lol: tako da nemam pojma nazovi maxline oni ce ti reci ako nisi kod njih ;)

Član
u Bug se čeka samo sedmica, čak i prije, a tare, nisi još ni prijavio za testove ?
Ja sam mislio da si položio

Član
ma najbolje ti je nazovi autoskolu bilo koju, pitaj i oni ce ti najbolji odgovor dati. glupo je da nagadjamo jer tesko ces naletiti bas da se javi neko da je bio u takvoj situaciji... ;)

Po zakonu ti ne mozes polagati nista prije nego sto napunis 18 , i ja sam htio ostaviti samo voznju sa 18 , ovo ostalo htio prije rijesiti. Nista od toga , osim kao imas neku stelu :icon_biggrin:

Član
Vernes_AMG je napisao(la):
Po zakonu ti ne mozes polagati nista prije nego sto napunis 18 , i ja sam htio ostaviti samo voznju sa 18 , ovo ostalo htio prije rijesiti. Nista od toga , osim kao imas neku stelu :icon_biggrin:

To je bilo prije, a pričao sam sa instruktorom, može i prije nego napunim, testovi mogu, ali vožnja nemože, pa tako da bih da to sredim sve do 3 mjeseca, pa taman bih poklopio da iziđem na polaganje kda imadnem punih 18