volvo V40 1.9D moze savjet ??

volvo V40 1.9D moze savjet ??

BHT Ovisnik
pozdrav,rođak zeli kupiti auto,svidio mu se ovaj volvo v40 karavan,kakve su kvalitete automobili,jesu li skupi dijelovi i kakvi su ovo motori,misli se između ovog 75kw i 85kw,radi se konkretno o ova 2 auta

http://www.autopijaca.ba/index.php?sel=auto&view=22002

i ovaj

http://www.autopijaca.ba/index.php?sel=auto&view=21965

ovaj prvi ima jaci motor i bolju opremu,vec je zvao neda nize,ovaj drugi ima skoro pa istu opremu,samo manje zracnih jastuka,u priliku su isto presli,s tim da ovaj drugi ima player i dao bi ga i nize,a mnogo je ljepsi

tko ima konkretna iskustva s ovim autom i najvaznije kakav je koji motor,koja je bolja opcija za uzeti,hvala:icon_smile:

Član
To je Renaultov motor u njima , tako da može računati na malo skuplje održavanje.
Ja bi se odlučio za tog 75Kw , u njemu je dTi motor ,znači sa klasičnom pumpom ,koji se pokazo puno bolji od dCi motora prve generacije , a upravo je taj dCi u ovom drugom 85Kw

BHT Ovisnik
djordjep hvala puno na toj informaciji,mislim jel puno skuplji za odrzavat nego npr tdi neki iz golfa 4 ?

greendevil jel znas slucajno koji je motor unjemu

1.9 ali ne znam kolko ima KW, jer rodjak bude u Austriji pa rijetko dodje u BiH, a nema razlike u odnosu na TDI sto se tice odrzavanja

Član
Kad se održava originalnim dijelovim , tu je to kao i VW.
Jedino što za VW veća ponuda fuš dijelova ,tako da je i održavanje jeftinije.
Znam da je taj dTi provjereno dobar motor ,kolega imao Scenica sa tim motorom , 2 godine sa njim išao u Italiju po aute , prikolica konstantno zakačena ,znači extremna exploatacija , nikad ništa sem redovnih servisa.
Prodo ga je sa 270.000km.
Dok ovi dCi i nisu nešto ,žale se ljudi na turbine ,dizne...
A što se Volva tiče , odlično auto , kvalitatan ,lijep (meni lično jedan od najljepših karavana)
Komšija kod mene imao ,samo T4 ,benzinac , 200KS , nikakvih problema , samo ga ubijala rega i potrošnja , pa ga je prodao.

BHT Ovisnik
aha,fino,evo sad sam ga zvao,al radi u zatvoru pa se nemoze javiti,poslao sam mu pporuku,sve kako ste rekli pa vjerujem da ce ga uzeti,mislim da neke razlie u opremi i nema između ova 2,onaj ima 8 zr. jastuka,dok ovaj 4,ostalo sve isto,jos ovaj sivog bi dao nize,dok onaj neda marke
hvala vam,tko jos sto god zna moze napisati:cool:

MTR

Član
preporuka za sivog V40 prije nego onaj crni
crni ima salteblu djidjansku ali ona manje vise , mijenjan mu je umetak na polici ispred suvozaca , umjesto umetka od imitacije Oraha stavljen je Piano Black koji je bio u ponudi tek dvije godine poslije ( vjerovatno izlijetao airbag )
Airbaga u S/V 40 ima sest komada i to je dio standardne opreme , vozac/suvozac ,bocni u sjedistima i zracne zavjese sa strane u kombinaciji sa SIPS zastitom , samo oni prije redizajna su imali po 4
drugo , ovi motori sa 85 kW imali su problema sa turbom i sa diznama zbog nekvalitetnog goriva .

Cole , pozeljno je da ako moze da ti posalje VIN ( broj sasije ) da ti provjerim kad je sta radjeno na autu i ko je bio/bili vlasnik auta prije jer se za svaki Volvo vodi podebela arhiva , pa ga samo napisi

eto :D

BHT Ovisnik
hvala puno:cool:
za sivog je zvao, zvao sam i ja, tek su ga dovezli prije dan-dva,treba proci homogelizaciju i ocariniti ga,malo sam pricao s jnim,djeluje ok covjek,pitao sam jel sve ok,jel udaran i sl.,kaze da je pregledan detaljno,da nema znaklova nikakvih,kaze da imaju mehanicara i kanal,kaze povedi ti svog mehanicara,pitam jel originalna kilometraza,kaze da kako auto izgleda u kompletu da vjerovatno je,da nije radio dijagnostiku,al sto se tice ocuvanosti unutrasnjosti,siceva,platika i opceg stanja kaze da je to ta,pitam moze li na dijagnostiku da ga odvedem kaze moze sve,pitam za cijenu,rekoh dosao bih da odmah sve rijesimo isti dan,kaze moze jos par stoja nize,kaze dođite pa cemo se dogovoriti sve,pa ce vjerovatno rođak u slj. petak kada bude slobodan otici s ovim mehanicarom da ga pogleda,ovaj crni ima klimu kako vidim istu kao i sivi,al ovaj crni kad sam ga zvao kaze digitalna,ovaj sivi manualna,meni obe izgledaju manualne,budem ga zvao pa pitam broj sasije,al ubjedio sam rođaka da ga kupi

BHT Ovisnik
ova su obadva volva prodana,sivi je znao da je prodan,crnog otisao u vitez gledati kad prodan vecer prije,uglavnom nasao sam ovoga,samo jel velika kilometraza,240 000km
http://www.pik.ba/artikal/1061608/volvo-v40-1-9tdi-extra-stanje/

MTR

Član
CoL3 je napisao(la):
ova su obadva volva prodana,sivi je znao da je prodan,crnog otisao u vitez gledati kad prodan vecer prije,uglavnom nasao sam ovoga,samo jel velika kilometraza,240 000km

puno , al nije vracan na kilometrima , bolje da pise ovoliko nego manje za 100 hiljada pa da kontas da je malo presao i da je dobar pa kad se nesto desi kriva fabrika :icon_biggrin:
nije los :cool:

Član
Nije velika kilometraza, samo ako je pre svega prava i ako je auto dobro odrzavan, gazi to i do 500k....

MTR je napisao(la):
CoL3 je napisao(la):

puno , al nije vracan na kilometrima , bolje da pise ovoliko nego manje za 100 hiljada pa da kontas da je malo presao i da je dobar pa kad se nesto desi kriva fabrika :icon_biggrin:
nije los :cool:

Ko ti garantuje, moze od da ima i 500k na satu pa da je vraceno na 240, u svakom slucaju realnije deluje nego 100k ali ne mora da znaci da je i tacna...

BHT Ovisnik
slao mi je slike unutrasnjosti,stvarno nema packe auto,samo volan malo izlizan,al kaze da je narucio novi,spustio bi mi jedno 500km cijenu,kaze da je auto dobro ocuvano,da je originalna kilometraza,da nema problema bilo tko i bilo gdje da se pregleda auto