viza ?

viza ?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Početnik
Ljudi znal ko kako ide procedura za dobivanje rade vize za sloveniju?
na kolko mjeseci se moze dobit ..sta sve treba i tako to..:icon_question:

posto razmisljam da picim za slo ..da radim kao kuhar ..(to mi je struka)

Član
Ja koliko sam cuop za Slo.vizu vise nemoze ni Bog da dobije jer bar ovdje kod nas pola kantona je u Slo.a sad opet nista nije sigurno ,moras nazvati pa upitati sta i kako

Član
Kao da ganjas za USA, mozda malo teze :icon_smile: osim ako imas neki posao tamo za obaviti i da garantujes da ces se vratiti :)

Član
za poslovnu vizu trebas imati firmu u SLO koja ce ti poslati pozivnicu i u pozivnici da objasne zasto te trebaju i na koji period

poslovne idu na 3,6 ,12 mjeseci
a na koji period ces dobiti ,to odlucuju u našoj ambasadi
hocu reci kako im bude po volji :icon_mad:

ja vadim austrisku jednom dobio na 6 drugi put na 12 mjeseci a sad zadnju dobio na samo 3 ,

i da ti se olakša moraš u vanjskotrgovinsku komoru otići ispuniti formular jedan i platiti ja mislim 20 KM da si njihov član , to će olakšati

Član
ovako radnu vizu vise nemozes da dobijes...

slovenci imaju dosta radnika na birou ,tako da nedaju vise radnu vizu dok se taj broj nesmanji ...

mozes je dobiti ako vlasnik firme dao oglas da trazi napr. elektricara a niko se nejavi 3 mjeseca onda taj vlasnik ima pravo da uvedee nekoga ...

provjereno jer i ja sebi ganjam ...

jedino na turisticku vizu pa nac posao, i taj sef firme da ti produzi ...

Početnik
ma ima rodjak restoran pa ce mi poslat te papire sad ja neznam kako to dalje ide ..al nema veze saznacu:cool:

Član
Evo ove sitnice sto trebaju :)

Dokumenta potrebna za dobijanje vize:
zahtev za izdavanje vize (u potpunosti ispunjen štampanim latiničnim slovima i potpisan)
važeći pasoš i fotokopija prve strane (mora važiti još najmanje 3 meseca preko važnosti tražene vize). U slučaju da važeći pasoš traje kraće od godinu dana potrebno je priložiti i stari pasoš na uvid
1 fotografija za dokumente (jasno vidljivo lice, dimenzije 3,5x4,5 cm)
polisa međunarodnog osiguranja koja pokriva period važenja tražene vize
dokaz o sredstvima za izržavanja
za zaposlene: potvrda o zaposlenju sa naznačenim primanjima, funkcijom i radnim stažem u preduzeću. Potvrda mora da bude datirana, sa jasno vidljivim potpisom odgovornog lica i pečatom. Potvrdi treba priložiti overenu fotokopiju radne knjižice ili običnu fotokopiju sa originalom na uvid.
potvrda o uplaćenom turističkom aranžmanu - vaučer- u iznosu najmanje 30% cene aranžmana ili potvrda banke o uplaćenom aranžmanu.

Navedena dokumentacija predstavlja minimalni uslov za podnošenje zahteva za izdavanje vize. Što znači da se po potrebi mogu zahtevati dodatna dokumenta. Obrada zahteva traje 3 radna dana. Navedeno vreme važi samo u slučaju da se prilikom predaje podnese sva neophodna dokumentacija i ukoliko nije potrebna dalja provera ili konsultacija.

U slučaju odbijanja zahteva, novac se NE VRAČA! Ova taksa se plaća isključivo na šalteru u Ambasadi. Dodatna plaćanja za izdavanje vize nisu dozvoljena. Svi formulari se mogu dobiti besplatno.

Član
legionar je napisao(la):
Evo ove sitnice sto trebaju :)

Dokumenta potrebna za dobijanje vize:
zahtev za izdavanje vize (u potpunosti ispunjen štampanim latiničnim slovima i potpisan)
važeći pasoš i fotokopija prve strane (mora važiti još najmanje 3 meseca preko važnosti tražene vize). U slučaju da važeći pasoš traje kraće od godinu dana potrebno je priložiti i stari pasoš na uvid
1 fotografija za dokumente (jasno vidljivo lice, dimenzije 3,5x4,5 cm)
polisa međunarodnog osiguranja koja pokriva period važenja tražene vize
dokaz o sredstvima za izržavanja
za zaposlene: potvrda o zaposlenju sa naznačenim primanjima, funkcijom i radnim stažem u preduzeću. Potvrda mora da bude datirana, sa jasno vidljivim potpisom odgovornog lica i pečatom. Potvrdi treba priložiti overenu fotokopiju radne knjižice ili običnu fotokopiju sa originalom na uvid.
potvrda o uplaćenom turističkom aranžmanu - vaučer- u iznosu najmanje 30% cene aranžmana ili potvrda banke o uplaćenom aranžmanu.

Navedena dokumentacija predstavlja minimalni uslov za podnošenje zahteva za izdavanje vize. Što znači da se po potrebi mogu zahtevati dodatna dokumenta. Obrada zahteva traje 3 radna dana. Navedeno vreme važi samo u slučaju da se prilikom predaje podnese sva neophodna dokumentacija i ukoliko nije potrebna dalja provera ili konsultacija.

U slučaju odbijanja zahteva, novac se NE VRAČA! Ova taksa se plaća isključivo na šalteru u Ambasadi. Dodatna plaćanja za izdavanje vize nisu dozvoljena. Svi formulari se mogu dobiti besplatno.

Ja sam sad isao preko ljeta u Sloveniju, turisticki, jos ti trebaju poslati garantno pismo ( ljudi kod kojih ides, sta su ti znaci papir o srodstvu eventulanom,za koliko dana ti traze, i tri zadnja izvoda plata itd; nama su tako trazili u ambasadi i dobili smo vizu za 7 dana ) ;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.