Vezali mu mater,djecu i zenu,i Ubili ga ispred kuce

Vezali mu mater,djecu i zenu,i Ubili ga ispred kuce

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
U noći sa ponedjeljka na utorak (13./14. juli), oko 3.10h u velikokladuškom naselju Trnovi ubijen je tridesetdvogodišnjak Besim Okanović. Kako smo saznali iz Kantonalnog Ministarstva unutrašnjih poslova, ubistvo je izvršeno vatrenim oružjem, od strane zasad nepoznatog lica. Istraga u ovom slučaju je u toku.

Uviđaj na licu mjesta izvršili su pripadnici Krim policije MUP-a Unsko-sanskog kantona, uz asistiranje službenika Policijske stanice Velika Kladuša i pripadnika Druge Policijske Uprave Cazin. Na licu mjesta bio je kantonalni tužilac Muhamed Budimlić, koji je potvrdio da se radi o tridesetdvogodišnjem Besimu Okanoviću, a koji je prema raspoloživim informacijama ustrijeljen sa tri metka puškom za koju se koriste meci sa sadržinom sačme.

O motivima ubistva se još uvijek pretpostavlja, ali u cilju istrage tužilac Budimlić nije mogao reći više informacija o tome šta je uzrokovalo ovaj tragični čin. Tijelo ubijenog Okanovića je preveženo u mrtvačnicu, a više detalja znaće se nakon obdukcije.

Član
???
zlocin, ubistvo, stvarno upucuje na nesto uzasno... a gde je tekst vezan sa "Vezali mu mater,djecu i zenu,i Ubili ga ispred kuce"

Član
Gledala sam o ovome na dnevniku,neki cikica je vec osumnjicen i pod istragom je.

deez je napisao(la):
???
zlocin, ubistvo, stvarno upucuje na nesto uzasno... a gde je tekst vezan sa "Vezali mu mater,djecu i zenu,i Ubili ga ispred kuce"

Pa iako nije spomenutio u daljnjem tekstu,bas se tako odigralo kao sto kaze sam naslov..Zenu ,djecu i majku je pocinioc zlocina svezao ,a zatim je ubio ovog Okanovica u dvoristu. Okanovic inace ima dosije vlicine kao ruski romani i poznat je policiji zbog razlicitih krivicnih djela!

Član
:icon_biggrin:

Sasvim slucajno znam nesto maaalo vise...

Prijeki sud jeste...al' mozda je i zasluzio...;)...vjerujem da je dosta porodica u crno zavijeno zbog njega...svakog stigne jednom... ;)

Član
dobro, naslov kao i da se ne odnosi na tekst... onako bombasticno je nagovesteno...
a dalje citam samo sluzbeni izvestaj koji nista konkretno ne govori...
razumeo sam ja o cemu je rec, uzasnut sam samom mislju da se to nekome moze desiti ma kako kakva dela pocinio... nego mi je zapalo za oko kako tekst nista dalje ne razradjuje naslov, stavise ne spominje sadrzaj na koji bi se trebao odnositi.
kako god, teska situacija.

Član
deez je napisao(la):
dobro, naslov kao i da se ne odnosi na tekst... onako bombasticno je nagovesteno...
a dalje citam samo sluzbeni izvestaj koji nista konkretno ne govori...
razumeo sam ja o cemu je rec, uzasnut sam samom mislju da se to nekome moze desiti ma kako kakva dela pocinio... nego mi je zapalo za oko kako tekst nista dalje ne razradjuje naslov, stavise ne spominje sadrzaj na koji bi se trebao odnositi.
kako god, teska situacija.

Da ,bas uzasno sto mu se to dogodilo bez obzira na djela koja je pocinio..Mada ne znam sta je sve pocinio,jer ni na dnevniku nisu govorili nista vise o tome,nego sto sadrzi ovaj tekst,ali u svakom slucaju mislim da postoji zakon da rijesi bilo sta da je pocinio,nego ovako..

ne naslov nije u textu,to mi je haman pa komsija pa znam sta se desilo..al u vjestima nije tako receno..jer nisu htjeli to istaci..al bilo je kako je u naslovu.

Član
black_devil je napisao(la):
ne naslov nije u textu,to mi je haman pa komsija pa znam sta se desilo..al u vjestima nije tako receno..jer nisu htjeli to istaci..al bilo je kako je u naslovu.

Ne znam na kojem programu sam tacno gledala,uglavnom spomenuli su da su mu vezali majku i zenu ,i da vec imaju osumnjicenog za zlocin

da imaju...to su racuni iz zatvora i proslosti..al sve je to mafija...u vezi droge se vrti sve:icon_confused:

Početnik
Osumnjičeni Jasmin Miljković prije zločina provalio u kuću Okanovića. Uhvaćen u šumi kod sela Ponikve...

Pripadnici MUP-a USK jučer popodne uhapsili su Jasmina Miljkovića iz naselja Ponikve, zbog osnovane sumnje da je u noći između ponedjeljka i utorka u tri sata ujutro ubio Besima Okanovića (32) iz Velike Kladuše. Miljković se skrivao u šumi nadomak sela Ponikve.

Vezao ukućane

Prema tvrdnjama supruge ubijenog Okanovića, maskirani muškarac, za kojega se sada osnovano sumnja da je Jasmin Miljković, provalio je u njihovu porodičnu kuću sat iza ponoći, i uz prijetnju automatskom puškom od nje i njezine svekrve tražio novac, zlato i druge dragocjenosti.

Potom ih je obje vezao, naredivši 28-godišnjoj supruzi da Besima, koji je u to vrijeme bio odsutan, pozove putem telefona i traži da se vrati kući. Ona je to i učinila, da bi napadač nakon toga izišao u dvorište kuće u naselju Trnovi kod Velike Kladuše i pucao u Besima Okanovića kada je došao.

Ubica se tada udaljio, a supruga ubijenog uspjela se osloboditi i pozvati policiju.

Poznat policiji

Motivi ubistva za sada nisu poznati, ali se doznaje da je ubijeni Besim Okanović odranije poznat MUP-u USK po izvršenju različitih krivičnih djela koja su vezana za zloupotrebu narkotičkih sredstava, njihovu proizvodnju i stavljanje u promet.

Istražni organi rade na rasvjetljavanju slučaja koji će pojasniti da li je motiv zločina povezan sa narko djelatnostima ili se radi o razbojništvu.

Ubica je iz kuće Besima Okanovića odnio za sada nepoznat iznos novca i drugih vrijednosti. Osumnjičeni Miljković, kako se doznaje, također je poznat MUP-u USK po izvršenju krivičnih djela.

Izvor

Jasmin Miljković zvani Bijeli, osumnjičeni za ubistvo 32-godišnjeg Besima Okanovića u mjestu Polje saslušan je u srijedu, 15. jula, u Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona u Bihaću, ali je odbio dati izjavu tužiocu. Međutim, dan prije, nakon hapšenja, policiji je priznao da je zbog novčanog duga od 2.500 eura ubio Okanovića.

Prema riječima dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva, Muhameda Budimlića, bez obzira na to što se Miljković branio šutnjom, organi istrage imaju dovoljno dokaza da je Miljković počinio zločin. Osim ubistva, osumnjičeni se tereti i za razbojništvo nad suprugom i majkom ubijenog, Senadom i Šefikom Okanović.

Podsjećamo, ubistvo se desilo u utorak u ranim jutarnjim satima, kada je Miljković Okanovića ubio ispred njegove porodične kuće. Inače, i jedan i drugi organima istrage Unsko-sanskog kantona poznati su kao osobe sklone kriminalu, kao što je dilanje droge, a Okanović je, navodno, svom poslovnom partneru Miljkoviću ostao dužan 2.500 eura.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.