Član
Prije ljeta sam planirao da radim veliki servis,sad sam na neki cca 75hiljada al sam izašao na godine, znate ono 120 000 ili 5 godina starosti auta...
I tako ja volim sve to na papir da bacim i da se dolučim za najbolju opciju...
Kao obično prvo odem u ovlašteni za vw i to mi je referenca za dalje...
Tamo mi daju šta bi sve trebao da mijenjam i daju mi 2 godine garancije i 50 000km pod uslovom da svaki naredni mali servis radim u ovlašteno...za mene je to malo garancije al nema veze tu sam radi cijene dijelova...
Set zupčastog (rem,španer,kliznik) 245km, to mijenjam sigurno nebitno gdje radio...
Vodena pumpa, oko 97km i da dam svoju, kakva je to reko zajebancija
standardna priča, de mi reko kod da vidim koja je pumpa, kad ja vidim završava sa x (btw svi oem dijelovi koji završavaju sa x su reparirani)... dobro koliko je orginal kaže preko 300km...ok
ista stvar je u ovlaštenom audiju...Ovdje sam u nedoumici dali uopšte da radim vodenu pumpu..da diram svoju orginal za repariranu?
Eh sad one budalaštine u vw mi rekoše još remen altenatora 31km i španer za taj altenator 140km...i nešto sitno šerafa oko 25km...usluga oko 100km
Da budem iskren i nije puno za ovlašteni vw
Odme u ovlašteni audi, kad oni skuplji i to dobro, na ovo gore još mi ubaciše neke stvari nekake dvije britve prstena osovine cca 70km obje, čak predlažu da se skine i remenica sa alternatora i nova stavi ona je oko 130km. ***** ti altnenator više ode na kraju za njgevo održavanje nego zubčasti
I još su dodali antifriz oko 40km, to mi u vw nisu računali al nema veze...
I naravno daju mi garnciju 90 000 ili 2g na ovo gore
Ja do sada prešao u ove godine 75 000 a oni meni tako
Remen i onaj set oko zubčastog ide sigurno.....
Ovo ostalo da ubacjem repariranu vodenu pumpu ili da ostavim ovu svoju?
Alternator mijenjao bi remen 31km nije skupo, a ovo ostalo zatezač i remenica imal potrebe ljudi su za tva govneta nabrali 270km pa jebote cijeli set zub nije toliko
Ako slučajno pukne ili desi oko alternatora imal kakve štete?
Drugo da li da mijenjam sad i te britve prstena osovine i radijal vratila, čemu to služi 70km su dijelovi?
Ruke su oko 100 do 120km što za ovlašteni i garanciju i nije puno...
Šta vi mislite šta je pametno ili nije pametno da mijenjam ili nemijenjam
I tako ja volim sve to na papir da bacim i da se dolučim za najbolju opciju...
Kao obično prvo odem u ovlašteni za vw i to mi je referenca za dalje...
Tamo mi daju šta bi sve trebao da mijenjam i daju mi 2 godine garancije i 50 000km pod uslovom da svaki naredni mali servis radim u ovlašteno...za mene je to malo garancije al nema veze tu sam radi cijene dijelova...
Set zupčastog (rem,španer,kliznik) 245km, to mijenjam sigurno nebitno gdje radio...
Vodena pumpa, oko 97km i da dam svoju, kakva je to reko zajebancija
ista stvar je u ovlaštenom audiju...Ovdje sam u nedoumici dali uopšte da radim vodenu pumpu..da diram svoju orginal za repariranu?
Eh sad one budalaštine u vw mi rekoše još remen altenatora 31km i španer za taj altenator 140km...i nešto sitno šerafa oko 25km...usluga oko 100km
Da budem iskren i nije puno za ovlašteni vw
Odme u ovlašteni audi, kad oni skuplji i to dobro, na ovo gore još mi ubaciše neke stvari nekake dvije britve prstena osovine cca 70km obje, čak predlažu da se skine i remenica sa alternatora i nova stavi ona je oko 130km. ***** ti altnenator više ode na kraju za njgevo održavanje nego zubčasti
I još su dodali antifriz oko 40km, to mi u vw nisu računali al nema veze...
I naravno daju mi garnciju 90 000 ili 2g na ovo gore
Ja do sada prešao u ove godine 75 000 a oni meni tako
Remen i onaj set oko zubčastog ide sigurno.....
Ovo ostalo da ubacjem repariranu vodenu pumpu ili da ostavim ovu svoju?
Alternator mijenjao bi remen 31km nije skupo, a ovo ostalo zatezač i remenica imal potrebe ljudi su za tva govneta nabrali 270km pa jebote cijeli set zub nije toliko
Ako slučajno pukne ili desi oko alternatora imal kakve štete?
Drugo da li da mijenjam sad i te britve prstena osovine i radijal vratila, čemu to služi 70km su dijelovi?
Ruke su oko 100 do 120km što za ovlašteni i garanciju i nije puno...
Šta vi mislite šta je pametno ili nije pametno da mijenjam ili nemijenjam