Upit u vezi semafora

Upit u vezi semafora

Treba mi pomoc tj treba mi papir iz direkcije saobracaja ili sta ja znam od koga koji montiraju semafor koji su zaduzeni za rad semafora da se potvrdi koliko semafor radi tj koliko koje svjetlo drzi i tako to napismeno radi suda ;)

Od koga traziti to :icon_rolleyes:

Ko je nadlezan jel na nivou grada/opcine ili se mora kantonalna ili cak i federalna ministarstvo mozda :icon_rolleyes:

Član
Ja bi rekao da je to Kantonalna jer sam imao problema davno neko je postavio znak za parking gdje nije dozvoljeno parkiranje i naravno popusim kaznu i zavrsim tako na sudu i kantonalna policija morala naredit da se znak skine.

Član
idosa je napisao(la):
Saobracajna policija, isti ljudi koji odreduju gdje i koji znak da se postavi.

Policija ne određuje gdje će se i koji će se znak postaviti. Ne daj Bože.

Informacije probaj dobiti u Općini. Većinom se radi o firmama koje ugovorom izvršavaju održavanje. Odgovorne su nadležnim institucijama npr. ministarstvu prometa itd, itd...

Član
step u halilovicima, odmah iza energonvesta, u istom su skolopu sa firmom ig..... oni su zaduzeni za semafore

Član
Zela je u pravu.
Obrati se opstini.
Saobracajni inspektor je taj koji odredjuje gdje se postavlja signalizacija, a on je zaposlen u opstini.;)

Član
SZOC- Sluzba za odrzavanje cesta, bi trebala po naredbi ministarstva montirat semafore, a svaki semafor nije tajmiran , tocno, mislim neki jesu, al neki ne, jer se gleda program prometa...