Ulje za 1.9 td mk3?

Ulje za 1.9 td mk3?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Znam da ćete reći ima milion tema o ovome, ali me interesuje jel neko zna koje je najbolje sipati ulje u ovaj motor mislim naravno na granulaciju a sad je u njemu 15w 40 i sluša dobro ide fino ne dimi i ne troši.......a dvoumim se između 10 w 40 i 15w 40 castrol ulja.....Molio bih ozbiljne savjete i ljude koji znaju iz iskustva a ne tipa ono ja sipam ovo u svoje auto itd...hvala unaprije..pozzz:cool:

Član
Ja sipam 5w40 :icon_rolleyes:
Ja castrol sipam. Ako ti je sve u redu zasto bi ga mjenjao onda

Član
Franki je napisao(la):
Ja sipam 5w40 :icon_rolleyes:
Ja castrol sipam. Ako ti je sve u redu zasto bi ga mjenjao onda

E pa upravo dobro pitanje sve ok stvarno da ga ne ureknem al tako je bgm.....al ipak neki ljudi govore da bi trebalo da ide 10 w 40 radi turbine prvenstveno traži rijeđe ulje..pa sam u dilemi maloj...pozzzzz

sipaj 10w 40 sigurno i to castrol jer ono ti je sto posto bolje od 15w 40 i bolje je za motore sa turbinom,ali nije greška i ako sipaš 15w 40 samo redovno mjenjaj maksimalno na 7000 hiljada pređenih kilometara i uvjek mjenjaj filter ulja,a ne svaki drugi put,jer sva nečistoća je u filteru.veliki pozdrav

Član
Ok hvala mirsade na svajetu ovo je prešlo oko 6500km i mijenjam ga uskoro, filter ja uvijek mjenjam a 90% d aće castrol ići sad...pozzzzz:cool:

Član
Hvala svima na prijedlozima i komentarima......al izgleda da ću nasuti ovo koje je sad u njemu jer nemam nikakvih problema sa njim fino sauto ide i sve je uredu........15 w 40 adnoc.....i to je to...može lock...pozzzzz:cool:

Član
dok nije zakljucana tema,trazi castrol za dizela npr ovo ulje je odlicno http://www.olja.si/images/olja/Magnatec%20diesel_2.jpg

Administrator
Ljudi imate temu u kojoj pise dosta toga, a tamo možete nastaviti konverzaciju i postavljati pitanja i dobivati odgovore :)

http://www.bhtuning.com/felge.../koje-ulje-koristite-savjet-prijedlog-t-69213.html

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.