Ukinut pritvor ubici mladića

Ukinut pritvor ubici mladića

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
automobil%20macic.jpg

Sudsko vijeće Kantonalnog suda u Mostaru jučer je ukinulo pritvor 31-godišnjem Mirzi Maciću, koji je 13. jula ove godine oko 21.15 sati u Orahovici kod Konjica uzrokovao saobraćajnu nesreću, u kojoj su stradali pješaci, 16-godišnji Zlatko Međedović i Edin Subašić (21) iz Konjica. Macić je mladiće udario vozilom "ford eskort" (966-A-489), a imao je 2,55 promila alkohola u krvi.

Macić će u pritvoru ostati još do subote, 16. avgusta, do 10 sati, kada će biti pušten da se brani sa slobode. Na jučerašnjem ročištu odbijen je prijedlog tužiteljice Sabine Beganović da se Maciću produži pritvor. Tužiteljica Beganović je u svom obrazloženju navela kako Maciću treba produžiti mjeru pritvora zbog toga što istraga još nije završena. Naime, potrebno je izvršiti vještačenje automobila koji je učestvovao u nesreći, kao i neuropsihijatrijsko vještačenje osumnjičenog. Kao jedan od razloga ponovo je navedena i lična sigurnost Macića, te sigurnost drugih građana.

- Moj branjenik ni na koji način ne može utjecati na daljnji tok istrage. Nema nikakve opasnosti po sigurnost osumnjičenog i građane Konjica, jer se Macićeva porodica izvinila porodicama nastradalih mladića i oni su prihvatili izvinjenje - kazala je njegova braniteljica Nada Dalipagić.

Član
ebo ti izvinjenje kad djece više nema , sigurno je poznato lice u gradu pa mu naštelili da izbjegne zatvor .

Član
koki+ je napisao(la):
ebo ti izvinjenje kad djece više nema  , sigurno je poznato lice u gradu pa mu naštelili da izbjegne zatvor .
Nije poznato lice. Ja sam iz Konjica, pa znam...
To ti je jedna obicna seljacina iz jednog sela blizu Konjica...
Ali eto kazu da je bio dobar autolakirer...

Nema to veze sto su ga pustili da se brani sa slobode, ipak ce on opet dobiti 10god. Ili ce ga dohvatiti ruka brata od poginulog momka.

Izvjestit` cu vas o daljem toku ovog slucaja...

Član
slazem se bocky, xxx puta su me nagovarali, haj bolan malo, sta fali, ja sam to sebi zacrto i prije nego sto sam polozio... nebi da druge ugrozavam, a pogotovo ne sebe...

Član
pa taj idiot sto je podigao optuznicu protiv tog ubice stvarno ne zna da radi svoj posao.. zalosno.. a on ce svejedno dobit oko 15 godina

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.