Ukidanje zabrane !?

Ukidanje zabrane !?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Pozdrav raja,

Ovako dobio sam nezvanicnu informaciju da je ukinut zakon o zabrani uvozenja starijih auta od 7 godina iz EU i BiH ! Dal neko moze potvrditi ovu informaciju i znate li nesto vise o istome?

POzdrav !!!

BHT Ovisnik
da i ja to mislim
http://auto.ba/new/index.php?option=com_content&view=article&id=621:uvoz-vozila-starih-10-godina&catid=35:bh-novosti&Itemid=56

Član
Ja sam cuo da nije ograniceno godinama,vec da su samo poostrili provjeru ispravnosti auta i naravno ekonomicnost !

Član
to za ispravnost i ekoloske motore je bilo spocetka...e sad je granica na 10 godina...e otkad vazi, to ne znam...

Član
Ima tema na forumu,godine su ograničene i dalje samo je sad 10 godina,a jel stupio zakon na snagu ne znaju ni oni koji su ga pisali :lol:

Član
Mislim da nije ograničenje po godistu nego je uslov za uvoz da auto posjeduje euro 3 normu...

Član
darko13 i ja sam tako nesto cuo ! Kako to mozemo provjerit ? Imal neko nekog na granicama,carinika kakvog da pitamo uvozil narod !

Član
Ponavljam opet bila je tema na forumu i piše 10 godina

Predstavnički dom usvojio je inicijativu poslanika Adema Huskića i Šemsudina Mehmedovića o izmjeni Odluke o uvozu putničkih i teretnih vozila. Na taj način se građanima Bosne i Hercegovine omogućuje uvoz automobila starih do 10 godina, umjesto sadašnjeg ograničenja na 7 godina. Uvozna teretna vozila i gume, moći će biti stari i do 13 godina.

To za EURO 3 su bile špekulacije,zapravo otprlike prije 10 godina većina je uvela EURO 3 norme ali ne gleda se to nego godina proizvodnje !

Član
Schumi je napisao(la):
Ponavljam opet bila je tema na forumu i piše 10 godina

Predstavnički dom usvojio je inicijativu poslanika Adema Huskića i Šemsudina Mehmedovića o izmjeni Odluke o uvozu putničkih i teretnih vozila. Na taj način se građanima Bosne i Hercegovine omogućuje uvoz automobila starih do 10 godina, umjesto sadašnjeg ograničenja na 7 godina. Uvozna teretna vozila i gume, moći će biti stari i do 13 godina.

To za EURO 3 su bile špekulacije,zapravo otprlike prije 10 godina većina je uvela EURO 3 norme ali ne gleda se to nego godina proizvodnje !

znaci mogu uvesti cetvorku 2000 gp?

Član
HoNdA_CiViC_ je napisao(la):
sta je to eur3 :icon_confused:

hocel to nesta smetat ako se auto uvozi iz kanade?

evropski standard za izduvne gasove koje motor mora da zadovolji tj. ugljendioksid izbacen po 1km (co2/km)

Član
ja koliko znam ovo jos nije usvojeno i da ce se vise o tome pricati u oktobru mjesecu tako da na snagu stupa od 2010

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.