ukidanje brave gepeka na kecu??

ukidanje brave gepeka na kecu??

LSD

Član
dos'o vakat da se ubaci neka muzika pa da se zastitim bar malo
na vratima idem na ukidanje "pinjona" za zakljucavanje preko centrale i daljinskog ali mi je problem zadnja hauba!
kako da postavim ugradim to nazad...ne mora biti na motoric moze i sajla ali sta je potrebno prepraviti da to funkcionise?
molim ljude koji znaju o cemu se radi i koji znaju proceduru da se jave

LSD

Član
nije problem samo kako?imas li prestavu kako izgleda sistem kljucanja na kecu?

Početnik
pa otprilike imam...ali evo uzmes si sa skode felicije bravu,ona je na sajlu i slicno je to neces imat puno zajebancija oko postavljanja...to ti je najlakse

ja sam prije mjesec dana ukinuo bravicu na gepeku na burazovom autu, sredio mu ga tip top, zadnju bravu skinuo skroz, onu gdje kljuc ide i ona klapna, zatvorio rupu a unutra stavio motoric, povezao PVC vezicom (nisam imao nikakve sajlice, zice koja bi fino stajala), spojio trenutno na prekidac od zadnjeg grijaca (dok ne stigne alarm sa gepek funkcijom) i to je to,,,,
ako imas slikicu onog zadnjeg dijela rado cu ti oznaciti gdje sam ja montirao, stavljao sam u lijevu stranu kad gledas auto odzada, odnosno desno ako sjedis na gepeku i gledas ka nazad, fixirao sa dva sarafa, malo sam morao rastegnuti onu oprugu sto vraca onu klapnicu (grlce) nazad da bi motoric mogao povuci klapnu i to je to, jer nije imao snage bez rastezanja da povuce ono.....

LSD

Član
znaci ne bi trebalo biti neke hemije mnogo....kad otvorim vidjecu i skontacu nesto...hvala na odg

hajd kasnije kad krenem kuci ako uspijem uslikam ti kako sam to rijesio, posto buraz jos nije vrnuo zadnji tapacirung onaj....
samo se ne sjecam da li se ona bravica od kljuca moze otkaciti kao na bravama ili se sve mora skinuti, to ces sam vidjeti kad rastavis.........

Član
ja sam sve svoje brave zavario i oblozio limom s unutrasne strane .. uzmi cetralnu bravu i jedan ti relej treba za gepek i samo kopcaj po semi ..