Ubrzava sam bez gasa ??

Ubrzava sam bez gasa ??

Član
Zna li neko u cemu je problem , jutros krenuo naput kad auto poce naglo samo ubrzavati :123: , pustim gas i dalje ubrzava :123: , izbacim u ler onda "ruči" :icon_mad: ko da je gas barem do pola pritisnut ? Papucica je OK , sajla od gasa uredna , jedino sta sam primijetio na bosh pumpi onaj hepek gdje je zakacena sajla (gdje se moze rucno dodavati gas) odmaknut oko 1,5-2cm od onog sarafa (granicnika) i nemoze se vratiti dokraja .

Početnik
pogledaj taj saraf na pumpi,nema kod nje sta drugo biti,samo oko pumpe nesto,ako je nisi carko prije onda vidi taj saraf..

imao sam ja isti problem s Golfom 1.6 TD nisam ga mogao cak ni ugasiti gas do poda a Bosch pumpu radio prije mozda 1 mjesec nego sto mi se to desilo kad sam ponovno otisao do Boschiste i on je otvorio iz nje je povadio nesto slicno špeni i blokiralo diznu glavnu tako da gas nisam mogao nikako regulisat
a to je sigurno i kod tebe nego kada odradisš pumpu sipaj radije ložu u Asconu ako hoces da ti pumpa ne strada ili naspi malo ulja u naftu kada točiš da bi je sacuvo
ali jaro izgleda da ti negine reparacija pumpe
toliko pozzz i sretno ;)

Član
I ja mislim da cu sigurno morat skidati pumpu , posto vise nikako ne mogu ni rukom vratiti onaj hepek do kraja , samo jos mogu dodavati gasa , al nece manje .

Dajte neki savjet za dobrog bosistu na TK .

LSD

Član
OSman cigo u Luakvcu....80KM da je predihtuje i slozi s tim da je ti moras skinuti