tako je drug tito

'uvreda' je osjetljiv fenomen, i nikad ne znas sta ce nekog uvrijediti ili ne, jer ljudi su razlicit..mnogi nemaju 'sposobnost' vlastitog misljenja i citav zivot im kreiraju drugi i njihova djela...
bit je u tome da se ne treba izlagati gnjevu i bjesu zbog postupaka drugih ljudi, na koje ne mozes uticati...
{u krajnjem slucaju ako neko 'ismijava' boga, vjeru i sve u vezi s tim to je njegovo pravo (moze biti ateist i imati razloge da mu to bude 'smijesno' , nestvarno i sl) sta jel moraju svi vjerovati..ili cemo ih ubiti ili prebiti zbog toga sto ne vjeruje... a i oni imaju potpunu slobodu kao i ostali}
posebno ako ti isti ljudi nisu imali zlu namjeru ....sto vjerujem da ne postoji zlo u ljudima vec im se 'ubacuje' preko ideologija ...sto mislim da tim top geara nema a cak i ako imaju to je njihov kompleks i ne treba padati da tako niske udarce

a sta god uradili to nema veze s mojom vjerom i subjektivnim uvjerenjima, jer moja vjera je moja...niko drugi je ne kreira i ne utice na to, niti moze

radi tih kojima ovakve stvari smetaju su se desavale uzasne stvari, zbog bjesa, gnjeva izazvanog 'prividnim glupostima' ...i na takve se lako primjenjuju razne primitivne, zle ideologije...na zalsot takvih je najvise kod nas....a to je daleko od vjere..tako da smjesno je pricati o tome..stoga nemoj da se svadjamo,dijelimo i sl. zbog necega u sto neko vjeruje ili ne vjeruje
p.s. moze LOCK ne znam koliko moras biti glup novinar da pises o ovome u ovakvom kontekstu