trese, cuje se tututu!!

trese, cuje se tututu!!

Član
Idem neki dan za Bugojno spustam se, cesta dosta strma, i kad vozim oko 100 i malo dirnem kocnicu da usporim, osjetim da trese koliko sam skontao na desnoj strani i proizvodi neki zvuk tutututut.Ne trese mi na volanu nego ko da tocak trese, moze li biti da je do ceste??Na ravnici normalno sve, i da kazem stari nedavno naletio na nekakav trotoar visok 20 cm svu felgu sjebo i gumu zajedno, lafet takodje i sve to je zamijenjeno, auto Golf 1, sta bi moglo biti:icon_question:
hvala

Član
uco_opc je napisao(la):
Disk ili plocice drugo nema sta kad si mijenjao plocice zadnji put

Auu nemam pojma Bgm, ja nisam nikako mozda stari moram ga pitat, mijenjani su diskovi prije mozda 1-2 god. valjda je tad i plocice zamijenio, ne znam opet pitat cu.
Ako bude disk moze li se na strugu poravnat :icon_rolleyes:

Član
Oggy je napisao(la):
ako je disk, moras osjetiti na pedali, kad pritisnes kocnicu...

vozim svaki dan skoro i ne osjetim, ali tamo kad sam krenuo strma cesta idem oko 100 malo dirnem i osjetim ko da trese i cuje se neki zvuk tup, nisam ni kocio reko otpast ce mi tocak.

uco_opc je napisao(la):
Drug promijeni ti i disk i plocice ako mozes bit ces miran dugo vremena

jbg onda mora oba, a nedavno mijenjani sjecam se kad sam kocio da ih malo ogulim;)

Početnik
ne trebas kociti kad ih tek promijenis, nego naprotiv, trebas gledati da sto manje kocis prvih cca 200 kilometara, da ih ne pregrijes...
a diskovi za golfa su ti oko 15 km/komad nov, plocice za oba tocka isto tako..
a jos je moguce da ti je kineticki otpustan, isto tako se cuje, posebno ako brze ulazis u krivinu i pritom kocis..

Član
Oggy je napisao(la):
ne trebas kociti kad ih tek promijenis, nego naprotiv, trebas gledati da sto manje kocis prvih cca 200 kilometara, da ih ne pregrijes...
a diskovi za golfa su ti oko 15 km/komad nov, plocice za oba tocka isto tako..
a jos je moguce da ti je kineticki otpustan, isto tako se cuje, posebno ako brze ulazis u krivinu i pritom kocis..

Auu ja se satro koceci da ih ogulim, strah me bilo proklizat ce pa cu udarit negdje ali na greskama se uci, provjerit cu to sve ovih dana, hvala vam na pomoci :cool:

Početnik
a ako ti je amortizer "propisao" na toj strani, moze i to lupat kad kocis, ako ima kakvih neravnina po putu...
sve ostalo se vidi "odokativno" ba...ako nista ne bude, ostaje ti da diskove zamijenis, al uz nove obavezno i nove plocice, ili kod cika Errora odes ;)

Član
@Uco provjerit cu ;)
@Oggy kako pogodi, amortizer otisao i uvijek mi ode desni, nikad lijevi mozda je i to, prvo cu vidjeti taj disk, ako treba i ErRoRa posjetit :cool: