Trebate nesto kupiti, da vam mi pomognemo?

Trebate nesto kupiti, da vam mi pomognemo?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Nedavno mi dosao rodjak i tako mi kroz pricu forum ovo, ono, kad on mi kaze kako oni u Australiji imaju isto forum, rijec je o forumu ovi bajkera skuteri i to, i imaju oko 15.000 clanova. No da ne duzim ja sa informacijama, razlog mog pokretanja teme, jeste taj sto si oni međusobno pomazu pri kupovini nekih dijelova.
Dakle svaki mjesec ajmo reci jedan clan odluci kupiti sebi nesto, a nema lovu, i postavi taj dio, cijenu, opis i ostalo, ostavi svoj broj ziro racuna i svi clanovi koji zele uplate mu po npr 1 dolar, dok se ne skupi lova za kupovinu tog djela. Drugi mjesec drugi clan, i isto tako na isti kalup. I kad se covjek malo zamisli ideja je super, jer svi pomazemo jedni drugima uz trosak od 1KM ili 1€ kod nas, dakle uplatimo 1€ i to je to, kad dode nas red i mi cemo dobiti dio od 100- 200- 300€ za 1€, jer smo pomogli tom istom kada je njemu trebalo.
Sta mislite o ovome, jel bi se to moglo realizovat kod nas tu ( ja mislim da bi, al eto cekam i vas). Ono ja kad sam cuo, zvucalo mi je kao extra ideja, pa evo da vidim sta vi kazete.

Član
:lol::lol: ne moze da kod nas zazivi jer svi bi da im se uplati a nitko nebi nikom uplacivao;)

Član
cekaj, 15000 clanova i svakog mjeseca se mijenja po jedan... znaci da ce krug zavrsiti (tj. da ce svaki clan dobiti svoj dio) za nekih 1250 godina... :D

drug, ta je se ideja pisala vec jednom i nije bilo nista od realizacije ... realno nista nece biti ni sad od te ideje ;)

Član
GOLF TZ je napisao(la):
cekaj, 15000 clanova i svakog mjeseca se mijenja po jedan... znaci da ce krug zavrsiti (tj. da ce svaki clan dobiti svoj dio) za nekih 1250 godina... :D

drug, ta je se ideja pisala vec jednom i nije bilo nista od realizacije ... realno nista nece biti ni sad od te ideje ;)
Sto si bukvalan, nemaju svi clanovi potrebu za tim, i naravno nebih se podzavale ideje tipa "kupovina bixenona, a ima obicne" a pola foruma nema ni obicne, i tako tomu slicne.

@ Ostali.
Ljudi pobogu, pa necemo propast ako nekome upaltimo 1km ili 1€, ja cu da uplatim ,a oce li taj meni da uplati ili ne, vjerujute da me ne tangira toliko, jedno znam da radi te 2km necu propast sigurno, tako da nema se sto izgubit. Sacekat malo da tema zazivi, da vidimo koliko je clanova za i to je to.

Da ne ispadne da ismijavam, ali ljudi mi zivimo u Bosni, ljudi ne bi dali 1KM nekome za ljekove, a kamo li za dio! Ali opet pokusajte. . . .

Član
nije da kvarim temu ali malo je peglativno da ja sada direktno idem u banku da nekome uplatim 1KM bilo bi dobro npr da se SMS posalje i da skine sa racuna 1KM to nebi bilo lose:D

Član
GOLF TZ je napisao(la):

Mislim da bi prilicnije bilo svako 7 dana, cuj mjesec pa podjelim ciganima mjesecno 10km :D

Ja sam za, ali ko ce ovo sve organizovat :icon_question:

Član
duurma je napisao(la):
nije da kvarim temu ali malo je peglativno da ja sada direktno idem u banku da nekome uplatim 1KM bilo bi dobro npr da se SMS posalje i da skine sa racuna 1KM to nebi bilo lose:D
Nije ni ta opcija iskljucena, ako bi ideja uspjela, raspitat se kod operatera koliko kosta taj broj, i kako to frcra kojim nacinom itd...

Anes_mo je napisao(la):
GOLF TZ je napisao(la):

Mislim da bi prilicnije bilo svako 7 dana, cuj mjesec pa podjelim ciganima mjesecno 10km :D

Ja sam za, ali ko ce ovo sve organizovat :icon_question:
Ja sam rekao npr mjesec dana, iako bi recimo bilo ok 10-15 dana 7 je malo, iz razloga sto neki nebih stigli i slicno... A to sto kazes za Rome, isti sam takav juce sam 4km podijelio u roku 2 sata, tak da ono volim pomoc tu nekome, ako vec mogu.

Član
al de ba ljudi budite realni... ja sam imao 3 iz matematike al opet znam neke stvari... ako nas 50 prihvati prijedlog... i nas 50 odluci da kupuje stvari to tako kao sto ste rekli... neka dajemo 5 maraka mjesecno... realno gledajuci svi cemo na kraju platiti svoj dio... jer ne mozes za 5 maraka dobiti dio od 250 maraka kad moras uplacivati dok se svi ne izredaju... takodjer navedite kako bi pravedno islo da se kupuju dijelovi... jer vremenski interval izmedju prve i zadnje osobe kojoj kupujemo je 5 godina... tu bi prava zbrka nastala... jednostavno nije prakticno jer ce svako na kraju platiti taj svoj dio... prakticnije je da svi koji smo za ideju ode u banku i dignemo po jedan kredit... isto nam dodje...

edit: isto dodje i kad bi se svake sedmice uplacivalo... kako god svako na kraju placa svoj dio... samo komplikujemo dzaba... plus bosanci smo... uvijek bi bili oni koji ne bi uplacivali, oni koji bi se svadjali, koji bi govorili zasto on a ne ja itd....

iskreno ja nisam protiv ideje al realno veoma tesko je realizovati...

Član
GOLF TZ je napisao(la):
al de ba ljudi budite realni... ja sam imao 3 iz matematike al opet znam neke stvari... ako nas 50 prihvati prijedlog... i nas 50 odluci da kupuje stvari to tako kao sto ste rekli... neka dajemo 5 maraka mjesecno... realno gledajuci svi cemo na kraju platiti svoj dio... jer ne mozes za 5 maraka dobiti dio od 250 maraka kad moras uplacivati dok se svi ne izredaju... takodjer navedite kako bi pravedno islo da se kupuju dijelovi... jer vremenski interval izmedju prve i zadnje osobe kojoj kupujemo je 5 godina... tu bi prava zbrka nastala... jednostavno nije prakticno jer ce svako na kraju platiti taj svoj dio... prakticnije je da svi koji smo za ideju ode u banku i dignemo po jedan kredit... isto nam dodje...

edit: isto dodje i kad bi se svake sedmice uplacivalo... kako god svako na kraju placa svoj dio... samo komplikujemo dzaba...
Pa donekle ima istine u tvome postu, to i jest poenta sami kupimo svoj dio, al neprimjetno ti si naveo 5km, dok sam ja rekao 1km, i na odziv npr 500- 1000 clanova to bi bilo extra, a ta 1km na godinu izađe 12km+ uplate u banci i slicno jos nekih 12 = 24km... Sto je nikakav trosak na godinu dana.

Član
Ja sam ZA da G2_1.6b skupimo pare za bbs felge i gti body kit, da prestane spominjat te dvije stvari :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.