trebam savjet..

trebam savjet..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Početnik
ovako.. na vratima od gepeka mi je osla malo farba na jednim mjestu i pocela korozija ..mjesto je velicine jajeta ..nije veliko..neko mi je reko da samo uzmem kit i da tu fino stavim ..izravnam i kad se osusi malo osmirglam da bude glatko i ravno..to hocu da uradim da to dalje nepropada ...da ga djabe nevozim limaru...imam puno toga za uradit nego da idem prvo limaru.

eh sad posto ja neznam koji mi kit i smirgl papir treba za to, treba da mi neko pomogne......samo da mi kaze koji kit trebam uzet i koje smirglo..i naravno neku okvirnu cjenu za to sve ..sumnjam da ce bit vise od 50 KM:icon_smile:

IGY

Član
pa nece ti ni limar uzeti sigurno vise od 50 km za to
ako hoces samo fleku da napravis

Član
hm ja sam sebi radio gepek dok sve kupis treba ti 50KM i jos ti treba trud hehehehehe
ali kako kaze igy limar ce ti uzeti 50 ili malo vise. ja sam iz dosade radio

Član
sta god radio zguli ko sto ti kazu do lima i nanesi frerosan za rdu nek odradi svoje pa tek onda kit itd;)

Početnik
nije to rupa armine ..to je velicine jajeta povrsina ,,otisla farba .ufatila korozija...doslo do lima i sad se okolo ono nabuhlo,nabreklo ,,,isto kad se oprzis oni plikovi..pa to moram zbrusit pa onda cu kitovat...ma uradicu ja to sam inako nemam posla ,a kako god da ispane sebi sam napravio..nek popravlja limar ako nebude dobro.. :lol::lol:

Član
dok kupis kit, smirgh papir, zastitu, boju i lak, i uz sve to treba majstorluk da se napravi prelaz da se neprimjeti, pa onda smirglanje laka novog i poliranje da se nevidi prelaz ispasce te puno vishe nego nekom lakireru da odes, jer sve to sto uzmes dzaba ce ti ostat, a on to sve vec ima i uzece pomalo od svega i napravit ti to za 50-ak maraka... a i da ti pukne kit posle ili bude nesto mirne dushe odes i kazes vidi sta si mi napravio, bolje je bilo onako rdjavo nego sad sto je i onda ti to napravi opet :icon_biggrin::icon_biggrin::icon_biggrin:

Početnik
a jebemu vraga.. neka nek stoji ..sljedece sedmice cu ga odvest limaru pa nek bude i 100 KM ..al nek uradi kako treba

Član
TAXI je napisao(la):
sandi_azra je napisao(la):
a jebemu vraga.. neka nek stoji ..sljedece sedmice cu ga odvest limaru pa nek bude i 100 KM ..al nek uradi kako treba

bolje ti je to nego da sam radis..

pa ne znam sta da vam kazem ni jedan limar nece to uzeti odma da radi reci ce dan dva a ako nije neka posebna boja da se to uraditi sa malo truda, izaci ce te materijala 50KM
2-3 vrste smirgh papira, body kit (nemoj cementni), spric kit, boja i bezbojni lak jahhh i nitro razredjivac da sve to ocistis prije farbanja...... ali svak ima svoje vidi sta ti je najbolje :D:D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.