Trebaju li prstenovi??

Trebaju li prstenovi??

Član
Mislim da je na felgama koje sam stavio cent. rupa 58mm, a na originalnim 57mm, malo sam provozao izgleda da je sve uredu sad ne znam trebaju li prstenovi:icon_rolleyes:

Član
To je do tebe ali kad nema serafa i kad stavis felgu na glavcinu i ako se osjeti luft gore dole (izmedju glavcine i felge) onda bi bilo preporucljivo da stavis prstenove jer tocek ne drze serafi nego glavcina, a serafi sluze da drze gumu da ne spadne sa glavcina. Tebi sad sav teret i udarce trpe serafi, a ne glavcina koja bi trebala da trpi :)

Član
RS TURBO je napisao(la):
To je do tebe ali kad nema serafa i kad stavis felgu na glavcinu i ako se osjeti luft gore dole (izmedju glavcine i felge) onda bi bilo preporucljivo da stavis prstenove jer tocek ne drze serafi nego glavcina, a serafi sluze da drze gumu da ne spadne sa glavcina. Tebi sad sav teret i udarce trpe serafi, a ne glavcina koja bi trebala da trpi :)

sve je to meni jasno, ali nisam osjetio taj luft.Mozda je malo i glupo ovo sad sto pitam, koliki prsten treba napraviti, obim, sirina:icon_rolleyes:

Član
RS TURBO je napisao(la):

potpis...:icon_smile:

Član
koliko glavcina viri toliki prsten mora biti, ali ako osjetis luft treba pristen, ako viri glavcina 2-3mm toliki i prsten ide. To svaki tokar zna kad odes kod njega on zna kako i sta treba :)

Član
RS TURBO je napisao(la):
koliko glavcina viri toliki prsten mora biti, ali ako osjetis luft treba pristen, ako viri glavcina 2-3mm toliki i prsten ide. To svaki tokar zna kad odes kod njega on zna kako i sta treba :)

ok druze hvala, pokusat cu nesto :cool:

Član
to je bas mininum i odstupanja do 2mm se 'tolerisu' ...treba ti prsten debljine 1mm:D
ja nebi rizikovao, opet bi to uradio ...ja sam vozio na felama bilo je odstuanja oko 5mm nije se nista osjetilo ali dok nisam prstenove uradio nisam smio preko 120....to ti je glava u vreci bar ja takav dojam sticem....

Član
@Trizex uradio sam ono s rupama sto si mi rekao, upalilo je :cool:
A za prsten valjda mora biti malo lufta bar deseta kako ga ubacit :icon_rolleyes:
@Andel i ja bih to volio odradit za sad sam stavio samo zadnje da vidim kako je, znam da treba od 1 mm prsten :lol:

DuloX_ je napisao(la):
trizex je napisao(la):
mora biti savrseno, ni pola mm lufta. Pravi prsten.

mora mora i ja kazem!!! :lol::lol:

najgore sto ja sada ne znam jel se vi zafrkavate ili ozbiljno mislite :lol:

Član
DuloX_ je napisao(la):
trizex je napisao(la):
mora biti savrseno, ni pola mm lufta. Pravi prsten.

mora mora i ja kazem!!! :lol::lol:

ti izrode boziji se ne javljaj na ovakve teme, da znaju ljudi sta je kod tebe sklanjali bi se u njivu kad te vide na cesti :)

@vwfan, nije zaj*ancija, da si kad skidao originalnu felgu , celicnu ili alu, s nekog auta a da nije skidana recimo 2-3 god vidio bi sta pricam, to zna zapeknuti da se cekicem mora lupati da otpusti, savrseno treba da nalegne felga na glavcinu.

Član
po pravilu moras da imas prsten jer na njemu treba da bude opterecenje a ne na sarafima, ali kod mene nit ima prstenova, nit ima dovoljno sarafa, nit su felge orginalnog raspona rupa i opet evo gotov 3 godine vozim tako, po cijeli dan u autu, forsiranje auta, 190+ kmh vozio tako i opet se nista nije desilo....

Član
DuloX_ je napisao(la):
po pravilu moras da imas prsten jer na njemu treba da bude opterecenje a ne na sarafima, ali kod mene nit ima prstenova, nit ima dovoljno sarafa, nit su felge orginalnog raspona rupa i opet evo gotov 3 godine vozim tako, po cijeli dan u autu, forsiranje auta, 190+ kmh vozio tako i opet se nista nije desilo....

Jah, do jednom :p al' ako mi sj*es gewinde kad se srokas bolje ti je da zagines zajedno s autom, ima da te nema :D

Član
hahahha ne sikiraj se, naciljacu da ti ne zeznem gewinde,
ma zavrno bi ja da mogu, sj*an navoj na glavcini prednji desni tocak, a zadnji desni nismo imali sarafa trizex i ja kad smo distancere montirali tako da je i tu 3 sarafa do daljnjeg :D:D