RS TURBO je napisao(la):To je do tebe ali kad nema serafa i kad stavis felgu na glavcinu i ako se osjeti luft gore dole (izmedju glavcine i felge) onda bi bilo preporucljivo da stavis prstenove jer tocek ne drze serafi nego glavcina, a serafi sluze da drze gumu da ne spadne sa glavcina. Tebi sad sav teret i udarce trpe serafi, a ne glavcina koja bi trebala da trpi![]()
RS TURBO je napisao(la):To je do tebe ali kad nema serafa i kad stavis felgu na glavcinu i ako se osjeti luft gore dole (izmedju glavcine i felge) onda bi bilo preporucljivo da stavis prstenove jer tocek ne drze serafi nego glavcina, a serafi sluze da drze gumu da ne spadne sa glavcina. Tebi sad sav teret i udarce trpe serafi, a ne glavcina koja bi trebala da trpi![]()
RS TURBO je napisao(la):koliko glavcina viri toliki prsten mora biti, ali ako osjetis luft treba pristen, ako viri glavcina 2-3mm toliki i prsten ide. To svaki tokar zna kad odes kod njega on zna kako i sta treba![]()
trizex je napisao(la):mora biti savrseno, ni pola mm lufta. Pravi prsten.
DuloX_ je napisao(la):trizex je napisao(la):mora biti savrseno, ni pola mm lufta. Pravi prsten.
mora mora i ja kazem!!! :lol::lol:
DuloX_ je napisao(la):trizex je napisao(la):mora biti savrseno, ni pola mm lufta. Pravi prsten.
mora mora i ja kazem!!! :lol::lol:
DuloX_ je napisao(la):po pravilu moras da imas prsten jer na njemu treba da bude opterecenje a ne na sarafima, ali kod mene nit ima prstenova, nit ima dovoljno sarafa, nit su felge orginalnog raspona rupa i opet evo gotov 3 godine vozim tako, po cijeli dan u autu, forsiranje auta, 190+ kmh vozio tako i opet se nista nije desilo....