Treba mi pomoc Alfista :D

Treba mi pomoc Alfista :D

Član
Nasao sam za sebe jednu alficu 33-ojku u onako solidno stanju svidjela mi se na prvu
(ne znam zasto ali tako je)
E sad me interesuje ono standardno mane i "vrline xD"
Motor je 1.5 sa 77 kw (sto je meni nedovoljno)
tako da me zanima da li joj odgovara neki motor jaci,ono sto bi rekli "saraf na saraf"
ili da li postoji neka jednostavnija varijanta ugradnje turba
Ovo bi mi bila prva Alfa tako da nisam nesto upucen pa sve sto kazete ce mi koristiti
Unaprijed hvala

Član
Najeftinije riješenje za povećanje snage ti je naći stranaca 1.7 16V i sve prepakovati.
A druga riješenja ne bih ni pokušavao , ako nemaš nekog vrhunskog majstora za Alfe , a posebno za boxer motore.

Član
djordjep je napisao(la):
Najeftinije riješenje za povećanje snage ti je naći stranaca 1.7 16V i sve prepakovati.
A druga riješenja ne bih ni pokušavao , ako nemaš nekog vrhunskog majstora za Alfe , a posebno za boxer motore.

Znaci od ovih mojih nekih ideja nema nista bar u nekoj kvalitetnoj varijanti...

Volio bih i da se triza javi ovdje :D on je majstor za ''talijane''

Član
nakon 1.9D mislit ces da vozis formulu i ne znam zasto ti je to malo snage

p.s. nikad mi nece biti jasno zasto svi kad kupe prvi auto odmah hoce turbo nitro i ostala sranja a biciklo ili eventualno skuter od 49ccm je najjace sto su vozili
(ovo se ne odnosi bas na tebe,mada mislim da ni ti nisi daleko od ovoga)

Član
Mediteran je napisao(la):
nakon 1.9D mislit ces da vozis formulu i ne znam zasto ti je to malo snage

p.s. nikad mi nece biti jasno zasto svi kad kupe prvi auto odmah hoce turbo nitro i ostala sranja a biciklo ili eventualno skuter od 49ccm je najjace sto su vozili
(ovo se ne odnosi bas na tebe,mada mislim da ni ti nisi daleko od ovoga)

Drago mi je da tako mislis :icon_smile:
Ako nemas nesto konkretno za reci vezano uz temu nadam se da postove neces nabijati kroz istu.
Hvala i pozdrav

:spam: :icon_exclaim:

Član
Ne srdi se odmah, nije ti mediteran nista ni lose rekao / uvrijedio te, jer nisi ni probao auto kako treba, a vec ti je slabo, to je poenta....105 ks na cca 900 kg :) elem neise, s boxerima nemam pretjerano iskustva, kao ni s tim starijim modelima, ono sto ti mogu reci je da se manis turba i sl. ideja, jer kao prvo, boxer je, znaci downpipe do turba bi bio u najmanju ruku komplikacija, sem ako bi pravio twinturbo :D jos je motor na karburatorima koliko se sjecam, tako da , skuplja pita nego tepsija, mnogo puta :) sto se tice motora koji ti pasu, pogledaj na www.alfisti.hr i www.alfaowner.com, ako se ne snadjes vici da pomognem.

evo sto sam nasao onako na prvu

http://alfisti.hr/forum/index.php?topic=24826.0

Član
trizex je napisao(la):
Ne srdi se odmah, nije ti mediteran nista ni lose rekao / uvrijedio te, jer nisi ni probao auto kako treba, a vec ti je slabo, to je poenta....105 ks na cca 900 kg :) elem neise, s boxerima nemam pretjerano iskustva, kao ni s tim starijim modelima, ono sto ti mogu reci je da se manis turba i sl. ideja, jer kao prvo, boxer je, znaci downpipe do turba bi bio u najmanju ruku komplikacija, sem ako bi pravio twinturbo :D jos je motor na karburatorima koliko se sjecam, tako da , skuplja pita nego tepsija, mnogo puta :) sto se tice motora koji ti pasu, pogledaj na www.alfisti.hr i www.alfaowner.com, ako se ne snadjes vici da pomognem.

evo sto sam nasao onako na prvu

http://alfisti.hr/forum/index.php?topic=24826.0

Hehe ma ne ljutim se samo kazem da je komentar onako bezveze provozao sam onu vekinu isto je boxer samo ne sjecam se je li bas ovaj 1.5 tako da odprilke znam sta je ali mi se svidja
Hval ti na odgovoru :icon_smile: znao sam da cu od tebe dobiti neki konkretan odgovor....javim se ako sta bude nejasno :lol:

EDIT:
i da koliko sam shvatio ova je 2 verzija 90 godiste IE ne karbas