Težak udes u centru grada: Povrijeđeno 6 osoba

Težak udes u centru grada: Povrijeđeno 6 osoba

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
sudar%20kod%20vlade%2005%20.jpg

Šest osoba, od kojih četiri teže, povrijeđeno je u saobraćajnoj nesreći koja se preksinoć oko 22.50 sati desila u Alipašinoj ulici u centru Sarajeva. Sudarili su se automobil "ford eskort" (902-J-583) kojim je upravljao Emir Tufekčić (59) i terenac "tojota" (991-K-284) za čijim je upravljačem bio 24-godišnji Viktor Kljajić.

Velika brzina

Prema izjavama očevidaca ovog udesa, vozač "forda" izlazio je s parkinga kod Druge gimnazije i namjeravao se uključiti na glavnu cestu. U tom trenutku, Alipašinom ulicom naišao je terenac koji se, kako se moglo čuti, kretao velikom brzinom.

Došlo je do jakog direktnog sudara u kojem je na oba vozila pričinjena skoro totalna šteta. I "tojota" i "ford" u udaru su odbijeni i završili su na suprotnim stranama ulice.

Dijelovi vozila bili su rasuti unaokolo, a "fordov" akumulator pronađen je čak pedeset metara od mjesta sudara.

sudarkodvlade.jpg

Na licu mjesta ubrzo su se našle tri ekipe Hitne pomoći kojima su, nakon ukazane prve pomoći, četvorica putnika iz terenca te vozač i suvozač iz "forda" prevezeni u Klinički centar Koševo.

Brojni lomovi

- Kod nas su oko 23.15 sati dovezeni 21-godišnji Ismar Porić, koji je zadobio frakturu desnog ramena, te Viktor Kljajić (24) s frakturom lijeve nadlaktice. Obojica su smještena na Ortopediju i traumatologiju. Zatim, primljen je i Zlatan Džanović (23) s frakturom nosa i zadržan ja na Klinici za bolesti uha, grla i nosa. Kenanu Glaviniću (23) ušivena je rana na glavi, nakon čega je pušten kući - kazala nam je Biljana Jandrić, portparol KCUS-a.

Vozač "forda" Tufekčić zadobio je fraktura jednog lijevog rebra i smješten je na Torakalnu hirurgiju, dok je njegova saputnca Elizabet Suzan Hofman (23) zbrinuta i puštena kući.

Alipašina ulica do završetka uviđaja, koji su obavili pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo, bila je potpuno zatvorena za saobraćaj.

G

GoPlay

a jes ta cesta prava dushu dala za povuci... samo je pitanje kad ce se opet desiti...

Član
Poznajem suvazaca iz Toyote, dao je drugu da vozi, a ovaj je ubrzao... Nadam se da ce svi imati brz oporavak ;)

Legend
mah, ne znam psihologiju ljudi bas tako dobro, al ako vec uzmem necije auto, onda ga vise cuvam nego svoje, i pazljivije vozim naravno..
al opet jbg..
100 ljudi, 100 cudi, 199 sisa, jedna ima rak dojke :D

IGY

Član
Viktor vozac dzipa mi je pravo dobar drug, od vrtica se znamo
i dzip je bio od firme kako sam cuo, i da isao je brzo, no desilo se sta se desilo

Član
Ma divljaju brate i ovi sa dzipovima barem kod nas je tako po gradu,kontaju ako je jace auto mogu letit, zao mi je sto im se to dogodilo al opet sreca sto nema mrtvih ....

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.