Tapaciranje vrata (panela)

Tapaciranje vrata (panela)

Član
Ovako, zanima me koliko je kompleksan proces tapaciranja panela vrata.
Naime evo pronašao sam ovaj DIY tutorial upravo na našem forumu na kojem je urađeno isključivo isto ono što ja želim uraditi, čak istu i boju želim uraditi s obzirom da mi je auto te (možda malo tamnije) boje.
Na slikama uopšte ne vidim na koji se zapravo način skida prethodni tapacirung (onaj materijal koji je trenutno na panelu), koliko to traje, ne vidim koliko ostavlja da se suši ljepilo, koliko puta i na koji način ga nanosi, kako i na koji način i koliko razvlači skaj itd itd, pa me zanima da li bi mi neko detaljno (al baš detaljno) mogao objasniti ove dvije stvari, dakle skidanje prethodnog materijala sa panela vrata i postavljanje te način postavljanja skaja na isti taj panel s obzirom da se radi ipak o nečemu što može biti izloženo kako velikim tako i malim temperaturama te je bitno da se ne nabora i sl.
Idealno bi bilo kada bi neko imao neki video, kada bi mi dao neki link ili nešto slično tome jer sam tražio dosta toga i nisam pretjerano zadovoljan onim što sam pronašao.

Evo o kojoj se temi radi i o čemu zapravo pričam:
http://www.bhtuning.com/tapaciranje-unutrasnjosti-t-46829.html

Član
e ovako skidanje starog platna nije tolko tesko jel ja sam sebi sam skido lako se odljepilo a kad sa radio drugu na 206 sa isto sam polako skido platno(skino sam ga bez ikakvi problema) .polako sam ga skido sa coskova.sto se tice ljepila ja koristim neostik nanesem ga na panel i na eko kozu i pustim da se malo osusi(10 min ) i polako materijal ljepim na panel.
ako ti mogu jos pomoc javi.

Član
Reci mi jesi li koristio fen za zagrijavanje i razvlačenje eko kože prilikom nanošenja na panel i prilikom skidanja starog materijala i kako ti se inače ponaša eko koža, jel sve ok utegnuto, tip-top ili ima svojih mana?

Član
ja nisam koristio mozes koristit prilikom skidanja starog materijala a kad stavljas eko kozu na panek netreba jel se ona malo razvlaci.sto se tice odrzavanja kod mene je crno crveno i nemam nikakvi problema nekad samo ocistim i ti je to,.

Član
I ja planiram da radim ovo, ali malo me brine sto nije ravno, nego je kao na ovome DIY sto je ibizasa postavio. Da li ce se to poslije odljepljivati jer je nategnut skaj i kako ga sacuvati ovako nategnutog u ovoj uvali dok se ne osusi ljepilo, jer ocigledno mora biti jako nategnuto da ne bi ostali nabori?

Član
adohera je napisao(la):
I ja planiram da radim ovo, ali malo me brine sto nije ravno, nego je kao na ovome DIY sto je ibizasa postavio. Da li ce se to poslije odljepljivati jer je nategnut skaj i kako ga sacuvati ovako nategnutog u ovoj uvali dok se ne osusi ljepilo, jer ocigledno mora biti jako nategnuto da ne bi ostali nabori?

I kod mene je slično ovome i na najnezgodnijim mogućim mjestima se nalaze rupe za drsku vrata i ostale gluposti pa i mene zanima odgovor na ovo tvoje pitanje.

A i dog sam se sa jednim momkom da mi negdje na kafi detaljno objasni postupak pa ako shvatim bit cijele price ovdje objavim akoBogda ukoliko to on prije mene ne uradi.