T: Reflektirajuća folija

T: Reflektirajuća folija

Član
Dakle kao što naslov kaže, u potrazi sam za reflektirajućom folijom.
Potrebna za prekrivanje kućnih prozora pod velikim koji su ljeti pod velikim uzicajem sunčeve a zimi komšijske energije a i ... furka su ove folije :)

Zanima me gdje je moguće nabaviti ovu vrstu folija za prozore (pvc) te da li bi mi vi istu tu vrstu folije preporučili ili neku drugu i na koji način se postavljaju?
Da li kao i ostale folije za plastiku recimo, fen i strpljivo širenje tj lijepljenje, razvlačenje i ostalo paćenje.

I.... Jel ima neko nekog iskustva i neki koristan savjet za ovaj moj problem ? :)

Član
ja znam samo da LLumar radi te folije ..
eh sad ne znam jel ti to skupo da ti oni postave.
imas na face ako si registrovan grupu sa nekim njihovim radovima
http://www.facebook.com/profile.php?id=100000414144463#!/album.php?id=100000414144463&aid=2041

a mozda od njih mozes kupiti samo foliju

Početnik
mozda si pogresno informisan, reflektirajuca folija je naziv za bijelu i sivu foliju koja se koristi za saobracajne znakove ili naljepnice, ona ti je po kvadratu od 25 - 35KM zavisno od proizvođaca...ona se lijepi ili na mokro ili na suho ako imas dovoljno iskustva...

ako mislis na ogledalo foliju, onda je to druga prica jer se ta folija lijepi kao folija za zatamnjivanje, sabloniranje i grijanje s vanjske strane, onda s unutrasnje ljepi se na mokro...ona ti je isto oko 25 pa na gore cijena kvadrata!

Član
@ ibiza znam da je bilo autofolija pijacarske po 5-6km rolan 3mm sa pola metra fazon ogledala nekoliko nijansi , jedino to-najjeftinije ti dodje:icon_smile:

Član
Zmayich hvala na informacijama, da, zanima me ta folija na fazon 'ogledala' a ovo 'reflektirajuca' sam cisto logicki naveo s obzirom da valjda ima takvo dejstvo i mislio sam na ove neke jeftine bezveze varijante s obzirom da mi je recimo to po cijeni od 25 KM/m2 bacanje para.

Adams, te pijacarske najvjerovatnije mogu naci na... pijaci - autopijaci ili nesto slicno?
Ako neko ima iz Sarajeva neke informacije za ovu najjeftiniju mogucu verziju/varijantu 'ogledalo' folija nek javi gdje i kako doći do njih.

Član
Druze pogledaj na Stupu imas radnju u onom nizu zgrada, ako znas kafic Latino gdje je, e tu do njega. Radnja se zove nes sa A, nemogu se tacno sjetit' naziva. Prodaju folije i tako te zajebancije ;)

Ma vjerujem da ima na svakoj pijaci ba koja ima bar jednu radnju auto kozmetike, na Arizoni ih ima sto posto, al ti je daleko Arizona. Drug je to stavljo na auto, nesto jeftino skroz bilo. I mogu ti rec, dobra ideja :D

Član
Haha :) ne smije se na auto stavljati, bar tako mislim :)

To je meni za neke kućanske potrebštine :D

Mislim dobra ti tvoje ideja za kucna stakla, ne za auto, ja bjezim od bilo kakvih folija po auto staklima, ne do mi bog tu reflektirajucu. Boga mi, ovaj baksuz voza vec 10ak mjeseci, dal ga peglaju ne znam, jer ima on i vecih briga sa zakonom pored folija : )