SVjetloosjetljiva folija

SVjetloosjetljiva folija

Član
pozdrav svima ,

Treba mi informacija da neko od forumasa ne zna gdje ima i gdje se moze nabaviti svijetloosjetljiva folija ili papir. Koji se koristi najvise za displeje koji osvijetljeni i mobitele...

Pozz

tesko je to malo naci, pokusaj po knjizarama, a znas i sam koliko slojeva raznih folija ima u pozadini displaya da bi ravnomjedno svijetlost rasipao....

Najbolja varijantra ti je ako nadjes od nekoga pokvaren LCD za jeftino, rastavi ga i pokupi folije koje idu..... i sjeces si na komade koliko ti odgovara... to ti je ja mislim najbolja varijanta.... pozzy

kao sto ti rekoh ima vise slojeva, nije samo jedan.... ako si ikada rastavio display komplet znas o cemu govorim,,,,, tesko da ces igdje ovako kupiti sve slojeve, najbolje nadjes razbijen LCD, mislim da ti cak i 15" moze stati, i rastavis ga i izvadis sve one folije.....

a opet hajd reci za kakve namjene, pa mozda da moze i nsto drugo posluziti......

Član
treba mi za podlogu sata u autu nesto kao plazma da bude jer sam nabavio sav materijal samo mi to treba jos.

Znam znma kako izgleda displ mislim te folije znam o cemu govoris

Član
Pa jel bi ti odgovaralo ovako, jaran ima laptop - razbijen display, ne planira ga popravljati a mislim da mu ne bi bio problem skinuti ga jer laptop kopca na obicni monitor pa da ga pitam bil mi poklonio pa da ti proslijedim ili da li bi mi prodao pa svejedno da ti proslijedim.
Display svijetli bijelo samo gdje je popucan na linijama - crno. u jednom je komadu kompletan display (dake nije otvoren pa razbacan i sl).

Član
ibizasa je napisao(la):
Pa jel bi ti odgovaralo ovako, jaran ima laptop - razbijen display, ne planira ga popravljati a mislim da mu ne bi bio problem skinuti ga jer laptop kopca na obicni monitor pa da ga pitam bil mi poklonio pa da ti proslijedim ili da li bi mi prodao pa svejedno da ti proslijedim.
Display svijetli bijelo samo gdje je popucan na linijama - crno. u jednom je komadu kompletan display (dake nije otvoren pa razbacan i sl).

Pa eto brate ako hoce da pokloni nije problem javi mi se na PM da se dogovorimo...ž
Pozdav i Hvala