Sutra Otvaranje Dela Autoputa Od Horgosa Do Novog Sada

Sutra Otvaranje Dela Autoputa Od Horgosa Do Novog Sada

Član
</div>
<p>Deo severnog kraka Koridora 10 kroz Srbiju od Horgo&scaron;a do Bikova, dugačak 28
kilometara, biće sutra otvoren za saobraćaj, potvrđeno je Tanjugu u preduzeću
&bdquo;Koridori Srbije&rdquo;.</p><p>Otvaranjem tog dela autoputa počeće otvaranje deonica od Horgo&scaron;a do Novog
Sada u ukupnoj dužini od 88 kilometara i sve deonice bi trebalo da budu
uključene u saobraćaj do kraja avgusta.</p>

<p>Direktor &bdquo;Korodori Srbije&rdquo; Mihajlo Mi&scaron;ić je ranije rekao Tanjugu da je
planirano da se 20. jula otvori deo od Žednika do Bačke Topole odnosno od 38.
do 50. kilometra od mađarske granice prema Novom Sadu.</p>

<p>Deo autoputa od Srbobrana do Siriga kod Novog Sada, odnosno od 85. do 98.
kilometra, biće otvoren 1. avgusta.</p>

<p>Deonica od Bačke Topole do Feketića, od 50. do 71. kilometra, biće otvorena,
prema rečima Mi&scaron;ića, 10. avgusta ove godine, a deo od 71. do 80. kilometra biće
otvoren 20. avgusta.</p>

<p>Mi&scaron;ić je rekao da će najkomplikovanija deonica od 80. do 85. kilometra kod
Srbobrana biti otvorena 30. avgusta.</p>

<p>Deonica od Bikova do Žednika, odnosno od 28. do 38. kilometra, kao i deonica
od Siriga do Novog Sada, od 98. do 108. kilometra, već su zavr&scaron;ene 2009.
godine.</p>

<p>Mi&scaron;ić je kazao da će se &bdquo;Koridori Srbije&rdquo; potruditi da ispo&scaron;tuju rok - 10.
oktobar ove godine za zavr&scaron;etak izgradnje obilaznice oko Subotice do Kelebije -
takozvani &bdquo;ipsilon krak&rdquo;.</p>

<p>U &bdquo;Koridorima Srbije&rdquo; kažu da bi te rokove mogli da ugroze ranije najavljeni
protesti putarskih preduzeća &bdquo;Nibens grupe&rdquo;, koja traže od Vlade Srbije da do
kraja ove sedmice omogući re&scaron;avanje problema tih firmi.</p>

<p>Vrednost izgradnje autoputa od Horgo&scaron;a do Novog Sada sa &bdquo;ipsilon&rdquo; krakom, ne
računajući već zavr&scaron;ene dve deonice po 10 kilometara kod Subotice i Novog Sada,
iznosi oko 10 milijardi dinara.</p>

<p>Novac je obezbeđen iz budžeta, a radovi su počeli u maju pro&scaron;le godine.</p>

<p>Autor : Tanjug.rs<br /></p>

<br>