Sun 1130 Electronic motor tester

Sun 1130 Electronic motor tester

Član
Neznam ja tu vidim samo hrpu instrumenata i eventualno kakvi izvori na hrpi, kolko ja znam za testirat jedan električni stroj treba ti drugi s kojim ćeš testirat i istovremeno pratit moment ili ga računat, iz njega se računa korisna snaga P, može se tada i uložena izračunat pa vidiš korisnost otprilike al tu onda još imaš gubitke u zagrijavanju sa svojim formulama pa da sve oduzmeš i vidiš korisnost stroja, radi se provjera napona u fazama da su cca isti, da nije neka preopterećena uslijed nekog prekida ili već kvara, vrijednosti struja (opterećenje), i trebaju bit strogo poznati svi mogući nazivni podaci za usporedbu i računanje.

Uglavnom, nije lako sa samo instrumentima i dodatnim strojem vadit karakteristike i ispitivat stroj, sad to većinom rade po tvornicama kompjuterski, samo spoje komp izračuna.. ovako se samo na fakultetima radi vjerojatno.

- edit: možda se nešto da ispitat i sa kakvom elektromehaničkom kočnicom, možda i mehaničkom, ali onda definitivno ne sve karakteristike i vjerojatno ne jako precizno.

Ti trebaš nekog majstora ko je radio sa time da ti kaže u kratkim koracima šta i kako se radi sa baš tim sklopom uređaja što imaš na raspolaganju.. To neznam