Stravičan udes u Sanskom Mostu

Stravičan udes u Sanskom Mostu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Poginuo Semir Hodžić (38) iz Vrhpolja, Ilijaz Zukić (43) teško povrijeđen  

Semir Hodžić, 38-godišnjak iz sela Vrhpolje kod Sanskog Mosta poginuo je u „opel vektri“ danas u 9 sati  u stravičnom udesu na magistralnom putu M-15 u sanskom naselju Čaplje dok je Ilijaz Kazić (43), vozač motornog vozila „pasat 5“ teško povrijeđen. Hodžić je vozeći opel vektru ljubljanskih tablica velikom brzinom u pravcu Sanskog Mosta preticao nekoliko vozila i direktno udario u kamion marke „mercedes“ koji mu je dolazio iz suprotnog smjera. Od strašnog  udara opel vektra je bukvalno samljevena odbačena na suprotnu stranu a Hodžić je ostao mrtav za volanom.

Vozio sam iza kamiona i primijetio da se vozač kamiona pokušava skloniti sa ceste. Potom je uslijedio  strahovit udarac. Vidio sam kako motor „opel vektre“ leti u vazduh -  ispričao je svjedok Almin Vehab. Hodžić je prije sudara sa kamionom udario u zadnji kraj  „pasata“  i snažno ga gurnuo u kanal pored puta a vozač Ilijaz Kazić zadobio je frakturu baze lobanje i hitno je nakon  neophodne intervencije u Službi hitne pomoći sanskog Doma zdravlja prebačen u Kantonalnu bolnicu Bihać.

Na mjestu udesa sanska  policija i tužilac Vildana Dedić obavili su uviđaj, a saobraćaj je bio blokiran  tri sata i vozila su upućivana na zabilazne pravce.

Oteo vozilo od supruge

Sat  prije  udesa u selu Vrhpolje  gdje se nalazi porodična kuća Adema Hodžića, oca nastradalog, događala se prava drama. Semir Hodžić, inače epileptičar, pokušavao je da uzme ključeve od „opel vektre“ koju vozi njegova supruga Mersiha. Znajući  za njegovu dugogodišnju tešku bolest i činjenicu da već dva dana odbija uzeti lijek protiv epileptičnih napada, svi su ubjeđivanjem, molbama i fizičkom snagom pokušavali spriječiti da uđe u auto. Otac Adem bukvalno je legao na haubu „opel vektre“ moleći sina da ne sjeda za volan. Semir mu je,  potpuno van kontrole, zaprijetio sjekirom u ruci, gurnuo ga sa haube i  iz dvorišta porodične kuće odvezao auto u pravcu Sanskog Mosta. Porodica je obavijestila Službu  hitne pomoći i policiju  dvadesetak minuta ranije, a kada su se ovi uputili prema Vrhpolju na izlazu iz Sanskog Mosta u Čaplju  38-godišnji Semir Hodžić već je bio mrtav.

Bio bolestan
Adem Hodžić je  1992. godine izgubio sina Edina koji je poginuo u šumi Galaja. Semir Hodžić živio je u Ljubljani sa suprugom Mersihom, sinom Amelom i kćerkom Belmom. Godinama je bolovao od epilepsije.

Član
ovaj što je pogino je bio gotovo poludio kad je sjeo za volan a to sve od bolesti i što nije uzimo ljekove,jeste žalosno,samo je sreća što nije još ko nastradao jer je on pretico cjelu kolonu auta i udario u kamion....

Član
mato19E je napisao(la):
bas mi je zao.ali jbg. nase ceste su lose,a vozi se ludo po njima
asvalt na tom djelu puta gdje je on napravio udes je ravan i dobro očuvan pa ljude povuče brzina iako je na nekim djelovima max dozvoljeno 80 al džaba idu ko ludi neki...prije neki dan još je jedan pogino sa autom blizu mjesta ove nesreće napio se mladić i direktno udario u golfa on se nije bio vezao i ispao iz auta...nedavno jedna cura na tom pravcu udarila u most... itd,itd... uvjek neko ja tuda neidem preko 80 sve po ograničenju ;)

Član
Zalosno ...
Mogu misliti kako je porodici sada ... pokusali da ga sprijece i nisu uspjeli ...

Moje saucesce

Član
najgore je sto je umjesto kamiona moglo biti auto...pa bi i tu bar jedno poginulo...
saucesce porodici...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.