Smrtonosna pjescana oluja u Njemackoj

Smrtonosna pjescana oluja u Njemackoj

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

MTR

Član
Na sjeveru Njemacke , u blizini grada Kavelstorf , lancani sudar najmanje 80 vozila od kojih je 17 izgorilo ,prouzrokovano sa jakom pjescanom olujom , sto je za ovaj dio Europe prakticno nemoguce
10 poginulih i najmanje 44 povrijedjenih

[video=youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SplVq2g3U0I&feature=feedu[/video]

Član
Nije ovo neka prirodna katastrofa, jednostavno je puhao jak vjetar sto je i normalno gore na sjeveru njemacke i primorske krajeve... problem je sto je jaka bura naletila iznad polja poreda utoputa a tu se sipao pjesak da pospjesi rast nekakvih cuda... jbg, nesreca.

Član
vw_damir je napisao(la):
Nije ovo neka prirodna katastrofa, jednostavno je puhao jak vjetar sto je i normalno gore na sjeveru njemacke i primorske krajeve... problem je sto je jaka bura naletila iznad polja poreda utoputa a tu se sipao pjesak da pospjesi rast nekakvih cuda... jbg, nesreca.

Sad i ja pogledah i vidjeh da je sjever u pitanju, čudno mi bilo, odakle Švabama pjesak?

:icon_eek:
Ferdamte šajze, odkd u Njemackoj?
Dozivio sam ovo par puta u Libiji slicna situacija, na autoputu zapuse Ghibli pjesak nos, nista ne vidis, nije nimalo ugodno

MTR

Član
olensoner je napisao(la):
Dozivio sam ovo par puta u Libiji slicna situacija, na autoputu zapuse Ghibli pjesak nos, nista ne vidis, nije nimalo ugodno

sta je , udario te Maserati :D

Član
[video=youtube]http://www.youtube.com/watch?v=608gizgycBo[/video]

snazna oluja, koja je i u drugim djelovima njemacke nacinila velike stete, je na ovom dijelu autoputa digla prasinu i pjesak sa poljana koja su uz autoput.

MTR je napisao(la):
olensoner je napisao(la):

sta je , udario te Maserati :D

Aha, i to Ghibli Spyder:lol:
A fakat je dobio Ghibli Maserati naziv po pjescanoj oluji, koju u zemljama Magreba zovu Ghibli.:icon_biggrin:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.