šmirglanje alu felni

šmirglanje alu felni

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
jel ima određen šmirgl papir i sa kolko različiti išmirglati felne da dobiju kolko tolko ljepši izgled,i da felne su od bicikla i obruč treba samo išmirglati :D

ak ko zna nek pomogne da džaba ne gubim vrijeme šmirglajući :D

Član
e sad ne razumijem se u oznake, al u sustini sto finiji vodobrusni papir, malo nakvasis felgu (odnosno dio koji smirglas) i smirglaj dokle te volja .... igy je radio nesto slicno sa svojim starim felgama na ibizi pa ti on mozda vise pomogne ;) ....

Član
smirglaj naravno sa vodobrusnim ovisno od toga u kakvom ti je stanju felga, vidi sa 1200 da krrenes, pa na 1600 pa na 2000 kao finu obradu na kraju....Zatim mozes uzeti purol pastu, ili nesto slicno sto daje lijep sjaj metalu...
pozz

Član
CocaCola je napisao(la):
smirglaj naravno sa vodobrusnim ovisno od toga u kakvom ti je stanju felga, vidi sa 1200 da krrenes, pa na 1600 pa na 2000 kao finu obradu na kraju....Zatim mozes uzeti purol pastu, ili nesto slicno sto daje lijep sjaj metalu...
pozz

eto ti rješenja
kod nas u SA jedan onaj papir A4 formata, 1Km

Član
po pravilu su mnogooo jeftinije...Al et 3KM i imas te tri vrste po A4,i moze ti bit..
Purol pasta je nekih 6-7KM..i opleti

Član
felge su nove :D kupio nedavno ali mi nisu nešto izgledom ko mutne,vodobrusni papir ovdje je oko 60feninga fini tolko sam plaćo prije p1000 i p1200 i kvalitetan je nije ko neki da se izdere brzo,
uzeću onda 1200 1600 i na kraju 2000 da vidim rezultat,tnx na pomoći ;)

Član
nema na cemu...Lijepo ces ti ruke umorit:cool: al kad vec hoces...samo naprijed...
Pokusaj ako imas one masine za smirglanje one male naravno, pa na njih da stavis smirgl papir...
Ja sam tako auspuh od skutera smirlgao...Na kraju je ispao ko da je chromiran:)) nemam sad slike ovdje...
Opet vidi da cak i 1200 ne bude pregrubo, sve zavisi od same felge...
Kreni ako hoces cak i sa 1400 ili 1600?? Reko da ne sjebes:cool:
na kraju predjes uglavnom sa 2000 i onda nekom pastom,tipa purol i to je to..

IGY

Član
eddo nisam ja smirglao, ja sam polirao pastom nekom, i dobro je ispalo
ali ne dovoljno, sad cu pokusati sa smirglom

Član
CocaCola je napisao(la):
nema na cemu...Lijepo ces ti ruke umorit:cool: al kad vec hoces...samo naprijed...
Pokusaj ako imas one masine za smirglanje one male naravno, pa na njih da stavis smirgl papir...
Ja sam tako auspuh od skutera smirlgao...Na kraju je ispao ko da je chromiran:)) nemam sad slike ovdje...
Opet vidi da cak i 1200 ne bude pregrubo, sve zavisi od same felge...
Kreni ako hoces cak i sa 1400 ili 1600?? Reko da ne sjebes:cool:
na kraju predjes uglavnom sa 2000 i onda nekom pastom,tipa purol i to je to..

pokušaću to,a nije meni to problem raditi ja sam prije farbo na jednim felnama žice,računaj kolko ima žica i za svaku nek treba minut da se ofarba + kad se ofarba jedna strana sa žicama obrne se felna pa se farba s druge strane :lol:
ma poso iz snova treba uvesti to ko kaznu u zatvoru da rade :lol:

tnx svima na savjetima ;)

Član
IGY je napisao(la):
eddo nisam ja smirglao, ja sam polirao pastom nekom, i dobro je ispalo
ali ne dovoljno, sad cu pokusati sa smirglom

ups sorry ja sam bio ubjedjen da si ti i smirglao .... sorryyy ....

Član
Trozic je napisao(la):
pokušaću to,a nije meni to problem raditi ja sam prije farbo na jednim felnama žice,računaj kolko ima žica i za svaku nek treba minut da se ofarba + kad se ofarba jedna strana sa žicama obrne se felna pa se farba s druge strane :lol:

pa ak znas isplest i balansirat felgu,skines je,skines obruc i zice sa osovine i umocis u farbu:D
ak ne znas onda patnja:D:D

Član
edoze je napisao(la):
Trozic je napisao(la):

pa ak znas isplest i balansirat felgu,skines je,skines obruc i zice sa osovine i umocis u farbu:D
ak ne znas onda patnja:D:D

ovo je 27 felna teško ih je naći za uzet a i puno se teže plete nego one za montibajk,pošto su ove nove i fabrički sastavljene to bi bilo ludost raditi :D prije bi ofarbo 50 felni žicu po žicu nego jednu svu rastavio i sastavio :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.