CocaCola je napisao(la):smirglaj naravno sa vodobrusnim ovisno od toga u kakvom ti je stanju felga, vidi sa 1200 da krrenes, pa na 1600 pa na 2000 kao finu obradu na kraju....Zatim mozes uzeti purol pastu, ili nesto slicno sto daje lijep sjaj metalu...
pozz
CocaCola je napisao(la):nema na cemu...Lijepo ces ti ruke umorit al kad vec hoces...samo naprijed...
Pokusaj ako imas one masine za smirglanje one male naravno, pa na njih da stavis smirgl papir...
Ja sam tako auspuh od skutera smirlgao...Na kraju je ispao ko da je chromiran) nemam sad slike ovdje...
Opet vidi da cak i 1200 ne bude pregrubo, sve zavisi od same felge...
Kreni ako hoces cak i sa 1400 ili 1600?? Reko da ne sjebes
na kraju predjes uglavnom sa 2000 i onda nekom pastom,tipa purol i to je to..
IGY je napisao(la):eddo nisam ja smirglao, ja sam polirao pastom nekom, i dobro je ispalo
ali ne dovoljno, sad cu pokusati sa smirglom
Trozic je napisao(la):pokušaću to,a nije meni to problem raditi ja sam prije farbo na jednim felnama žice,računaj kolko ima žica i za svaku nek treba minut da se ofarba + kad se ofarba jedna strana sa žicama obrne se felna pa se farba s druge strane :lol:
ma poso iz snova treba uvesti to ko kaznu u zatvoru da rade :lol:
edoze je napisao(la):Trozic je napisao(la):pokušaću to,a nije meni to problem raditi ja sam prije farbo na jednim felnama žice,računaj kolko ima žica i za svaku nek treba minut da se ofarba + kad se ofarba jedna strana sa žicama obrne se felna pa se farba s druge strane :lol:
ma poso iz snova treba uvesti to ko kaznu u zatvoru da rade :lol:
pa ak znas isplest i balansirat felgu,skines je,skines obruc i zice sa osovine i umocis u farbu
ak ne znas onda patnja