smanjenje KW u saobracajnoj

smanjenje KW u saobracajnoj

Član
znaci interesuje me gdje i kako mogu otici da uradim atest ili sta vec trebam da mi se upise broj KW (odnosno smanji) u saobracajnoj!

Član
nista lakse :)
nabavi racun o ugradnji novog motora u svoje auto naravno da unutra upises svoj broj motora ali podatke od nekog drugog motora ( kubikažu snagu itd) i fino platis cca 150 kmica atest i svake godine jeftinija rega.
a koji je sad motor kod tebe u autu? i o kojem je autu uopce rijec? jel imas isplativosti to raditi radi 50 kmica manje rege

BHT Ovisnik
to me scaneru isto zanima,npr. do godine sam mislio vjerovatno uzet E34 2.5 ,sda registracija nije ni jeftina,jel se moze zavesti kao 2.0 jer on ima cini mi se 110kw,al da ne bude problema ne daj Boze npr. udesa pa ako citaju broj motora i sl. ?

Početnik
pa da u mene u autu je 1.2 motor ali u saobracajnoj se vodi kao 1.0 tacnije 993ccm i 33 kw rega 275km:D a broj motora u saobracajnoj je isti kao i na bloku,sve se poklapa :cool:

uzmes racun da si kupio neki dr motor,odes uradis atest kao da je to taj motor,oni ce procitat broj sa bloka upisat u saobracajnu i sve 5..

vidis to je fina ideja, mogao bih prolaziti sigurno bar 150km manje kad bih smanjio snagu. :cool:

zna li netko koliko dodje registracija za 2000ccm i 85Kw ?? ovu opciju bih mogao upisat.. pa da vidimo razliku. :icon_smile:

Član
SoundLunatic je napisao(la):
vidis to je fina ideja, mogao bih prolaziti sigurno bar 150km manje kad bih smanjio snagu. :cool:

zna li netko koliko dodje registracija za 2000ccm i 85Kw ?? ovu opciju bih mogao upisat.. pa da vidimo razliku. :icon_smile:

http://www.registracijavozila.ba/

BHT Ovisnik
SoundLunatic je napisao(la):

prijatelju za takav motor u calibre izasla 595 km mislim

eh hvala na info, razlika je ogromna i mislim da mi se isplati, pogotovo kad bi upisao nesto do 84kw..

EDIT: a sta ako imam u saobracajnoj vec upisan br motora, a opet hocu taj isti broj na atestu, samo druge snage, i jel oni provjeravaju kataloski dali postoji taj motor ili mogu nabubat cifre?