Skoda Octavia neravnomjeran rad

Skoda Octavia neravnomjeran rad

Početnik
evo maloprije me zove otac iz Slo kaze da ima problem sa autom..naime auto neravnomjerno radi,motor se trese kao da radi na 3 klipa,ali po obrtomjeru motor sasvim normalno radi,na nekih 950 o/min...kaze vozio majstorima (karinama slovenskim :icon_mad: ) i izmjenjali mu svjecice i kablove(koje sam ja nove stavio,ali eto po njima oni nevaljaju) i kopcali na dijagnostiku,mjerili kompresiju sve OK..samo pare uzimali... ja imam par stvari na umu ali otom potom..vase misljenje sta bi moglo bit.??

i da rijec je o 1.6 motoru sa 74kw..

Početnik
da i ja sam to posumnjao..nista sutra cu vidjeti kad mi dodje auto..hvala Zela

Član
Ako trese a motor radi normalno, odnosno ne varira mu previse kazaljka ( +-20 obrtaja ) onda je do nosaca, i to vjerovatnije onog na mjenjacu....

Početnik
tibor987 je napisao(la):
Ako trese a motor radi normalno, odnosno ne varira mu previse kazaljka ( +-20 obrtaja ) onda je do nosaca, i to vjerovatnije onog na mjenjacu....

e bas to,tako mi je stari opisao,da skoce do otprilike malo manje od 1000 obrtaja i vrate se...hvala vam ;)

Početnik
evo maloprije pregledao auto..i auto nenormalno dimi,pusi..i kaze stari da mu je crkavala svjecica na 2 cilindru..i kad je izvade da bude zamastena,i oni je ociste auto opet radi ali dimi i dalje..eh ja sumnjam na gumice ventila,da su otisle i zato masti svjecicu..sta vi mislite ??

Član
Moze da se desi da je auto prezupcio, i da ti auto nema vucu koju je pre imao i ima nemiran rad. Postoji jos i mogucnost da ti dizna ostaje non-stop otvorena i da svecica ne moze da izgori toliku smesu, a u tom slucaju ti moze sama dizna biti problem ili ECU motora koji joj salje nepravilan napon i ona ne radi kako treba

Početnik
dule-p je napisao(la):
Moze da se desi da je auto prezupcio, i da ti auto nema vucu koju je pre imao i ima nemiran rad. Postoji jos i mogucnost da ti dizna ostaje non-stop otvorena i da svecica ne moze da izgori toliku smesu, a u tom slucaju ti moze sama dizna biti problem ili ECU motora koji joj salje nepravilan napon i ona ne radi kako treba

evo cjelo jutro sam pravio...zamjenio gumice ventila,i bas posumnjao sam i na dizne...pa tako sam zamjenio,rotirao dizne 1 i 2 cilindra,pa cu pratiti,ako mi sad bude mastilo 1 svjecicu onda je do dizne..a moze se desiti i da je dizna otisla pa nekada umjesto ,magle baci kap pa auto zatrokira..jer auto sve normalno radi,i vuce i ide,samo malo vise dimi i to se desi da svecica prestane raditi,postane zamascena...ali vidjet cu jos sta je ;)

Član
Lako je dizne ispitati, ako imaš alat. Da je jedna skroz zapekla auto bi ti radilo na 3 cilindra a to je se lako primjeti. Vidi šta se dešava sa svjećicama;)

Početnik
ma i ispitivao sam malo i dizne,nravano odokativno..skinuo sam granu i stari je verglao i sve 4 su bacale finu maglu i lepezastom luku..ehh sad sumnjam da ova jedna nekad prekine,pa ubaci kap umjesto magle,i da to svjecica nemoze zapaliti,i to sve dok auto radi na leru,jer zna se desiti da nekada prekine,malo trzne motor..dok je u voznji nikad se to nedesava jer to sve proguta..dalje stavljana nova bobina,nove svjecice NGK ,kablovi org Skoda ugl sa strujum je sve uredu..